Депутати-свободівці Івано-франківської міськради закликають міського голову Прилук встановити пам'ятну дошку Миколі Міхновському

31 грудня 2012 - Знавець
article76.jpg

29 грудня 2012 року відбулася сесія Івано-Франківської міської ради, на якій депутати фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" ініціювали звернення до міського голови м.Прилуки Чернігівської області про встановлення в Прилуках пам'ятної дошки ідеологу українського націоналізму Миколі Міхновському. Ініціатором звернення став новообраний депутат від ВО "Свобода", уповноважений представник об'єднання в Чернігівський області Руслан Марцінків.

"Нащадок старого козацького роду Микола Міхновський народився в селі Турівка тоді Прилуцького повіту на Полтавщині. На творах і чинах відомого діяча виховується вже не одне покоління борців-націоналістів, адвокатів нації. З ідей Міхновського та його послідовників зродилися легендарні чини січових стрільців, козаків Армії УНР, бійців УВО, ОУН, УПА. Але дуже прикро,що на рідній землі сьогодні немає ні пам'ятників, ні меморіальних дощок тому, хто все своє життя поклав на олтар незалежності України. Тому наш святий обов'язок – вшанувати та зберегти пам'ять про велику людину Миколу Міхновського, який не зрікався своїх ідей, ніколи не став до співпраці з ворогами Української нації та Української державності. Сподіваємося, що Прилуцька влада стане на бік вшанування українських діячів", – зазначив Руслан Марцінків.

Слід підкреслити, що діяльність свободівців у Прилуках зосереджена, зокрема, на відновленні пам'яті про славетного земляка та поширенні ідей українського націоналізму на теренах його витоків. Про заходи "Свободи", спрямовані на запровадження "бренду" Міхновського в краї, можна прочитати за посиланнями:

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/023667/

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/014277/

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/anonsy/034487/

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/028558/

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/024112/

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/017068/

Прес-служба Прилуцької міської організації ВО "Свобода"

http://www.chernihiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/035330/

Похожие статьи:

Політика20 червня - збори прилучан щодо референдуму про відставку Беркута.

ПолітикаДмитро Барнаш: «Вибачте, але ми не «лохи»

ПолітикаДмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»

ОсвітаГроші не пахнуть – правда ж, пане Беркут?

ПолітикаВО "Свобода" розпочинає місцевий референдум щодо припинення повноважень Беркута

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 1585 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!