Дмитро Барнаш: «Вибачте, але ми не «лохи»

20 червня 2012 - Серафим Наждак
article46.jpg

Слідкуючи за суспільно-політичним життям міста, прилучани не могли не звернути увагу на протистояння більшості та опозиції в міськраді. Якій зі сторін симпатизувати – кожен вирішує сам. Але в настільки загостреній ситуації зростає роль ЗМІ, що мають виступити неупередженим джерелом інформації. Сьогодні пропонуємо читачам у деталях познайомитись із позицією депутата від ВО «Свобода» Дмитра Барнаша, котрий нерідко опиняється в епіцентрі подій.

– Останнім часом у Прилуках проходять акції протесту, мітинги та пікети, і практично всюди можна побачити прапори ВО «Свобода». Здебільшого це сприймається як політичний піар. Що відбувається і як насправді пояснити причетність до цього вашої політичної сили?
– Постановкою питання Ви ще раз підтверджуєте, що наші люди вже зовсім розчарувалися. Відбувається якась акція у пасивному місцевому середовищі, та ще й прапори «Свободи» майорять – значить, піар. Зараз така ситуація і в державі, і в нашому місті – права громадян не забезпечуються, бідність поширюється… Але насправді люди потроху розуміють, що за себе, за соціальні стандарти, за достойне життя треба боротися. От до нас і звернулися активісти вулиці Шевченка, яким влада укотре відмовила в елементарному праві бути почутими, тому ми делегували на пікет своїх людей. Так само звернулися чорнобильці. Ми, звісно ж, прийшли під стіни міської ради захистити їхні права. Треба працювати, так що нам не до піару. Хай піаряться політичні імпотенти. Ми ж народна сила!
 

– Іще два місяці тому опозиція почала говорити про намір ініціювати референдум щодо відставки міського голови. Якщо дане питання залишається актуальним і нині, то якою Ви бачите процедуру референдуму, щоб у місцевих умовах він мав реальні та законні наслідки?
– Питання стоїть кардинально: або прилучани живуть у занедбаному місті, або очільник Прилук Юрій Беркут повинен піти геть разом зі своєю командою управлінців. І зрозумійте: це думка багатьох прилучан, яку ВО «Свобода» та інші учасники КОДу на сто відсотків поділяють. Громада доручила опозиційним депутатам у разі невиконання вимог, пред’явлених владі в резолюції 10 квітня, ініціювати збори громадян, на яких буде піднято питання про недовіру міському голові. Щодо легітимності процедури, то тут усе прозоро й чітко. Ми спираємося на Закони України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» та «Про місцеве самоврядування», де прописано механізм висловлення недовіри міському голові. Але багато що буде залежати від Прилуцької міської ради, до якої для винесення остаточного рішення будуть подані визначені законом документи. Самі ж збори з питання місцевого референдуму відбудуться 20 червня по вулиці Коптєва, 72, на подвір’ї ТІМ-ТВ. Початок реєстрації – о 16.30.
 

– На одній із попередніх сесій міської ради Ви безуспішно пропонували до розгляду проект рішення про відміну комунальних тарифів. Є якісь напрацювання в цьому напрямку?
– Є, і їх багато. Втиснути всі у відповідь явно не вдасться. Але деякі приклади, що підтверджують нарахування тарифів на послуги КП «Прилукижитлобуд» із порушеннями економічно-господарської логіки, я наведу. Розрахунок витрат на поточний ремонт м’якої покрівлі в залежності від її площі повинен відбуватися по кожному будинку окремо. По поточному ремонту шиферної покрівлі те ж саме – витрати підведені «під один гребінець». Не враховано періодичність виконання робіт, ступінь зносу та інше. Розраховуючи витрати на поточний ремонт під’їздів, у Прилуках вирішили 2-, 3-, 4-, 5-, 7-, 8-, 9-поверхові будинки підвести під єдиний тариф. Крім того, є по 6 квартир у під’їзді, є по 10, 15, а є, наприклад, будинок за адресою 1 Травня, 48-А, де в під’їзді 106 квартир. Та при збільшенні тарифів впаяли всім по максимуму. Ми звертались за поясненнями, але Юрія Беркута і його команду нічого не цікавить. Їм треба підвищити тарифи, і на всіх інших їм начхати. Вибачте, але ми не «лохи»… Переглядати ці тарифи необхідно, шановні. Ми не опускаємо рук і сподіваємось, що в найближчому майбутньому Антимонопольний комітет України, куди ми направили відповідний лист, винесе своє рішення з цього питання. А от Генеральна прокуратура після нашого звернення вже поставила питання на свій контроль.
 

– В інтерв’ю обласній пресі Юрій Беркут прямим текстом заявив, що Дмитро Барнаш «обплутав дротами все місто і бюджет не отримує за це жодної копійки». Прокоментуйте, будь ласка.
– У мене складається таке враження, що міський голова банально лукавить або просто не володіє інформацією. Повідомляю всім, що компанія ТІМ за 2011 рік сплатила до місцевого бюджету 264 тисячі гривень. Це не враховуючи значно більших коштів, сплачених до загальнодержавної казни. Також компанія ТІМ створює робочі місця, і близько 500 тисяч гривень за рік іде на зарплати прилучанам. Перепрошую, але такі звинувачення Юрія Володимировича – це нісенітниця. Власне, більше й коментувати нічого…
(від редакції «ЗНАЮ»: у цьому випадку можна стверджувати, що Юрій Володимирович просто нахабно і цілеспрямовано бреше!)

 

– Хотілося б завершити розмову на позитиві, хоч реалії життя, кризові явища дедалі більше засмучують. Як Ви вважаєте, у близькому майбутньому прилучанам варто готуватися до гіршого чи все-таки сподіватися на краще?
– Суспільне життя – не якась абстракція, а поєднання особистостей, які діють і живуть для ідей зі знаком «плюс», тобто для чогось хорошого та світлого. Весь негатив – це просто перешкоди, які ми повинні зціпивши зуби перемогти. Так, зараз дуже нелегко і малому та середньому бізнесу, і молодим сім’ям, і пенсіонерам, і бюджетникам… Але ж у нас є руки, голова, Конституція незалежної держави. Треба правильно використати свої права і не допустити погіршення нашого життя. Тому слід відповідально підійти до виборів у Верховну Раду й належним чином розпорядитися своїм правом на голосування. Всім успіхів!

Спілкувався Олексій Антонов

20 июня 2012  gradpryluky.info

 

 

Похожие статьи:

Політика«Позвольте, а за чей счет этот банкет?!»

ПолітикаДмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»

ЕкономікаЦікава рихметика, яку обмозгували у Прилуках.

ПолітикаЗбори мешканців міста 10 квітня

ПолітикаЛист-звернення до прилучанина

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: +1 Голосов: 1 1946 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!