У Прилуках обрано нового секретаря міськради свободівця Дмитра Барнаша

26 лютого 2014 - Знавець
article118.jpg

24 лютого 2014 року голова Прилуцької міської ради Юрій Беркут завдяки активності громади написав заяву про звільнення з обраної посади.

Два дні поспіль у місті Прилуки збиралися кількатисячні віча. Активісти закликали місцевих депутатів скликати позачергову екстрену сесію.

24 лютого, вранці, біля будівлі міської ради зібрався велелюдний мітинг. Містяни вимагали люстрації місцевої влади та закликали депутатів виконати вимогу громади. На вимогу людей Юрій Беркут був змушений написати заяву про відставку з посади міського голови.

Під час позачергової сесії депутати Прилуцької міської ради більшістю голосів підтримали таке рішення бувшого голови.

25 лютого 2014 року завдяки активності громади депутати міськради призначили нового секретаря – голову депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Дмитра Барнаша.

Вранці цього дня відбулося продовження сесії Прилуцької міської ради. Депутати шляхом таємного голосування відсторонили від виконання посадових обов'язків секретаря "регіонала". Та обрали нового – голову депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Дмитра Барнаша.

За таке рішення проголосували 36 депутатів з присутніх 43-х.

Нагадаємо, що кандидатуру націоналіста підтримала громада міста на тисячному вічі.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"

http://www.chernihiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/048182/ , http://www.chernihiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/048226/

Похожие статьи:

ПолітикаРозрахунок за газ, у тому числі, в рублях вигідний українським експортерам

ОсвітаГроші не пахнуть – правда ж, пане Беркут?

ЕкономікаКієвстар і всє, всє, всє...

Політика«Позвольте, а за чей счет этот банкет?!»

ПолітикаУ кожного свої мультики.

Тепер ти знаєш!

111 # 6 березня 2014 в 02:16 0
ПОСИЛАННЯ НА СТАТТЮ Дмитро Барнаш: «Вибачте, але ми не «лохи» http://znayu.org/politika/dmitro-barnash-vibachte-ale-mi-ne-lohi.html ЦИТАТА: Іще два місяці тому опозиція почала говорити про намір ініціювати референдум щодо відставки міського голови. Якщо дане питання залишається актуальним і нині, то якою Ви бачите процедуру референдуму, щоб у місцевих умовах він мав реальні та законні наслідки? – Питання стоїть кардинально: або прилучани живуть у занедбаному місті, або очільник Прилук Юрій Беркут повинен піти геть разом зі своєю командою управлінців. І зрозумійте: це думка багатьох прилучан, яку ВО «Свобода» та інші учасники КОДу на сто відсотків поділяють. В цій статті прослідковується зрозумілий для громади меседж повинен піти голова та його управлінська команда, можливо це було актуально в 2012 році бо зараз голова пішов, а команда працює.ЯКАСЬ НЕ ЗРОЗУМІЛА для громади міста СИТУАЦІЯ...............
222 # 6 березня 2014 в 06:17 0
111 — еще не вечер, Москва тоже не за 1 день построилась!
111 # 6 березня 2014 в 06:42 0
222-я повністю погоджуюсь, що на все потрібен час, але в межах країни кадрові зміни відбуваються швидшими темпами ніж у нас. Але прикро буде якщо пройде звичайна перестановка політичних еліт, влада піде в опозицію, а опозиція у владу,а народ як завжи залишиться без можливості впливати на ситуацію в своїй країні. Але Ви праві почекаємо і подивимося, що буде далі. Першою характерною ознакою дій нової влади будуть її дії щодо призначення виборів міського голови нашого міста. Якщо вибори пройдуть разом з президентскими в травні 2014 року то це одне, а якщо по плану в восени 2015 року то це інше........
Знавець # 6 березня 2014 в 10:19 0

Барнаш тільки сьогодні (6 березня) офіційно отримав повноваження в.о. мера. Це по-першому питанню.

А по-другому — дострокові вибори міських голів призначає Верховна Рада.

Було б звичайно добре провести вибори мера 25-то травня, але боюсь за законом не встигнемо.

Так що велике прохання до вас донести до громади міста цю інформацію.

111 # 6 березня 2014 в 12:20 0
Знавець-по-першому питанню пройде трохи часу і громада міста зможе сама проаналізувати кадрові зміни у нашому місті та процедуру їх погодження з народом. Істотрія знає приклади коли до влади приходили з одними гаслами, а вже правили з іншими, тому тільки час зможе розставити крапки над "І" по-другому питанню- щоб точно знати, що ми не встигаємо згідно чинного законодавства провести вибори мера нашого міста разом з президентскими в травні 2014 року, потрібно без гаяння часу підготувати відповідне звернення до ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ та доставити його до адресата. Оскільки нова влада країни зацікавлена в перезавантаженні влади на місцях то я вважаю вона не буде затягувати з прийняттям відповідної постанови. Не хотілося б повторювати долю тих міст України де роками посади міських голів обіймали люди з приставкою "в.о." наше місто і його громада заслуговують на повноцінні вибори міського голови. Хоч шляхом виборів мера наша громада зможе долучитися до люстрації влади. Все вище сказане це сугубо моя суб‘єктивна точка зору, якщо вона не збігається з Вашою то вибачте будь-ласка я не мав на меті когось образити чи комусь нав‘язати свою думку. Я просто висловлюю своє бачення ситуації..........
111 # 6 березня 2014 в 13:12 0
ЗАКОН УКРАЇНИ Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів Стаття 15. Строки призначення місцевих виборів та оголошення виборчого процесу 1. Чергові, позачергові місцеві вибори призначаються не пізніше ніж за шістдесят днів до дня виборів, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів. Якщо законодавство, що регламентує вибори не змінилося і у всіх зацікавлених осіб буде бажання то в нас ще є час щоб вибори міського голови м.Прилуки пройшли разом з виборами президента в травні 2014 року.
222 # 7 березня 2014 в 05:00 0
"пройде трохи часу", "тому тільки час зможе розставити крапки" — так чего же тогда истерить преждевременно? Подожди трохы часу, ок?
111 # 7 березня 2014 в 05:23 0
222-істерики не має, а є толерантне вираження свого бачення ситуації, а якщо просто мовчки чекати то результат може бути не однозначний.....Дякую за увагу, на все добре.