«Позвольте, а за чей счет этот банкет?!»

20 лютого 2012 - Серафим Наждак
article12.jpg

В середні віки ієзуїтські суди вражали своєю жорстокістю. То були страшні часи, але для більшості прилучан вони й сьогодні не кращі, хіба що до них не застосовують фізичні тортури. Ну, а все інше до прилучан, як піддослідних, міський гібридний режим застосовує, цинізм якого вражаючий. Уявіть собі, о 15.00 28 грудня минулого року жителі Центрального мікрорайону зібралися на збори щодо підвищення на 57% тарифів на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, і вдвічі - на послуги житлово-комунального господарства. Люди і цього разу не зрозуміли, що то за регуляторні акти надрукувала влада в своїй газеті, як сказала літня жінка: «У нас немає грошей, щоб купувати газету». А владі це тільки й треба: необізнаний, значить, обдурений.

На запрошення голови комітету самоорганізації населення №1 Валентини Тищенко на зборах були присутні депутати міської ради, які ще раз довели, що вони до формування тарифів не мають ніякого відношення. Тарифи піднімають тільки члени виконкому, а голова виконкому – Юрій Беркут, керуюча справами виконкому – незмінна, незамінна, пристосована до всіх режимів пані Ходюк.

Мене дивують депутати, які балотувались по округах Центрального мікрорайону, Людмила Ященко, Наталія Бурлаку, Владислав Кіча. Перед виборами вони багато чого обіцяли, а на сьогодні не виявили бажання провести на своїх округах слухання і роз’яснити людям, що тарифи підвищуються безпідставно, щоб не поспішали люди платити по нових платіжках, доки “ініціатори пограбування людей” не доведуть методику формування тарифів, не докажуть, чого і хто довів КП до фінансового краху. Депутати, працюйте, а не займайтеся «трьопом» на сесіях. Не чекайте, щоб такі, як автор цієї статті, збирали збори та ще були звинувачені у створенні дешевого піару з вашого боку, зробіть дороговартісний піар – ви в ньому зацікавлені більше, бо через чотири роки знову будете «лапшать» виборцям, аби потрапити, уже вкотре, до міської ради. А ви, прилучани, будьте в здоровій пам’яті, дай Бог усім вам здоров’я, і згадаєте їм день сьогоднішній, де вони були, коли з вас нові тарифи вивертали усю душу та ваші «худосошні» гаманці.

Народ чекав на директорів усіх комунальних підприємств. Народ вже не просить «хлєба и зрєліщ», народ прагне «к отвєту» золотих директорів. Директори, агов! Де ви? Як де?! Один під час зборів катався на лижах в Альпах, другий перевіряв свій особистий бізнес відразу в декількох районах Прилук (СТО), ну а третій, будучи по своїй природі наполоханим, злякався народу і не завітав, бо збори народу – це не стіни «приватизованого» ЖЕКу.

Маємо порівняння зі словами кіношного героя «Свадьба в Малиновке»: «Бацька, гроші давай, у банди вже немає золотого запасу»! Є три комунальних підприємства, які вже не мають золотого запасу, на відміну від їх директорів. Начальник планового відділу «Прилукитепловодопостачання» порадила людям створювати ОСББ, і вже тихо та непереконливо додала: «Може, ви самі тоді побудуєте міні-котельні». Отакої! А хто перед виборами їх обіцяв будувати?! «Бєсогон и лохотрон», як говорить наша молодь. За які такі гроші народ буде будувати котельні, а чим буде займатися «команда Божої благодаті»? (Прости мене, Господи, що довелося згадувати Тебе «всує»). Коли вже вони отримають з надлишком, і кожен за свої заслуги? Смішно дивитися новорічні вітання окремих депутатів та керівників комунальних підприємств, які говорять про якісь там «великі здобутки» у 2011 році. Здобутки у них дійсно є у вигляді зарплат понад 10 тисяч гривень. А члени виконкому уже однією ногою у суспільстві, яке колись називалося комунізмом, у якому члени суспільства мають право харчуватися безкоштовно, за потребами.

Того ж дня, 28.12.2011 р., у той самий час о 15.00, коли народ прийшов висловити своє категоричне «проти» підвищення тарифів, члени виконкому на чолі з міським головою відзначали у профілакторії «Нафтовик» «останній день виконкому 2011 року». Подія - супер. Є за що святкувати, всі члени виконкому надто потрудилися, багато сили доклали, аби дружно піднімати руку за підвищення тарифів у році, що минув. «Узок этот круг революционеров, далеки они от народа», бо не пустили на цей корпоратив навіть депутата Дем’яненка, який хотів їх привітати за їхні «великі здобутки». Столи накрила незмінна господиня КП «Комбінат шкільного харчування «Шкільний». А що було на столах? Увесь асортимент у стилі «а-ля …»: «корзиночки» з червоною та чорною ікрою, трубочки з печінковим паштетом, канапки в модерновому стилі, пташки-призери з тіста, дороге «пойло». Ясна річ, господиня не подавала того, що тазиками простий народ готує на новорічний стіл – салати «Олів’є» та «Шубу», бо на “корзинки” з ікрою грошей не має.

Відчуваєте цинізм цієї ситуації? Люди зі сльозами на очах усвідомили на зборах, що їх чекає з тарифами, а ті, хто їх підвищили, в цей час закидають собі у рота делікатеси. І як воно їм у горло йшло? А що, прилучани, треба нам фінансувати такі веселощі влади? А запитаємо у влади словами кіношного героя Івана Васильовича: «Пани директор коммунального предприятия, за чей счет этот банкет?» Ясна річ, що за наш, у вигляді підвищених тарифів. Директор «Прилукижитлобуду» теж не відстав: 30.12.11 р. «його святість» гуляли в ресторані «Піраміда» теж за наш рахунок, і у ЖЕКу також «великі здобутки». Уявляєте, якби в цей момент до вже сп’янілих членів виконкому увірвався народ зі зборів. Ото був би сюжет, позаздрив би сам Мустафа! А таки дочекаються! Хотілося б, аби прилучани повідомляли вчасно про такі гульбища влади, щоб всі бачили і знали, що в тому році міська влада на день міста замовила собі тільки однієї червоної риби 40 кг! А ви їжте «Олів’є» та «Шубу», бо решту з’їдають їхні тарифи.

Я б порадила жителям не поспішати платити по нових тарифах. Нехай спочатку влада доведе їх необхідність і врахує пункти резолюції зборів мешканців Центрального мікрорайону, які вже передані до міської ради. Члени виконкому! Вкотре нагадую Вам, шановні, тримайте порох сухим. Розкіш та байдикування влади остогидли. Брехня та цинізм також.

Ольга КОСТЮК.

Газета «В двух словах» №2 від 12 січня 2012 року

Похожие статьи:

ЕкономікаЦікава рихметика, яку обмозгували у Прилуках.

ПолітикаДмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»

ПолітикаЛист-звернення до прилучанина

ПолітикаЗбори мешканців міста 10 квітня

ПолітикаВО "Свобода" розпочинає місцевий референдум щодо припинення повноважень Беркута

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: +1 Голосов: 1 2901 перегляд
Микола # 20 лютого 2012 в 06:18 0
Що найбільш вражає у цій ситуації, так це те, що за всіма тут описаними фактами прокуратура повинна була б відкрити справи. Але то сталося, як би у нас була правова держава. А так як у нас зараз паханат, то ніякого реагування немає! Хоча стаття була вже місяць тому, щось не чутно, щоб прокурор опротестував рішення про підвищення тарифів!
працівник ЖЕК # 22 лютого 2012 в 14:01 0
Коли наступного разу,я,працівник КП"Прилукижитлобуд",піду відпочивати з друзями до "ресторану",обовязково повідомлю О.Костюк аби вона згадала мене в своїй статті. Шановна перевіряйте інформацію.