Прилуцький мер знову під прицілом «Граду».

10 квітня 2012 - pikcnua
article23.jpg

Сайт «ПіК» ще на початку минулого року повідомляв про опозиційність прилуцької міської газети «Град Прилуки». Тоді на сторінках газети часто з’являлись матеріали, які критично відносились до діяльності Віктора Януковича. Тоді газета частково залежала від фінансування з прилуцького бюджету і така позиція редакції не могла не викликати захоплення. Тим паче, що саме головний редактор часто виступав в ролі автора статей. Але тоді, рік тому, критиці піддавався уряд та президент. Про міського голову Прилук Юрія Беркута або добре, або нічого. («Редактор комунального видання Прилук жорстко розкритикував політику Януковича», «Комунальна газета Чернігівщини спочатку розкритикувала Президента, а потім звернулась за допомогою»).

За рік ситуація змінилась і вже сам мер опинився під прицілом «Граду». Чи то відсутність фінансування з міського бюджету розв’язала руки представникам ЗМІ чи зміна головного редактора «Граду», а можливо і наближення виборів стало причиною появи достатньої кількості критичних матеріалів про діяльність міської влади.      

Порожні гаманці та закриті двері.

Перша сторінка останнього номеру «Граду»  схожа на вісті з полю бою. І від цього газета лише виграє. Колонка редактора, під промовистою назвою «А гаманець-то порожній…», інформує про не виплату бюджетникам заробітних плат ще за лютий місяць. Звичайно цитуються працівники міського фінуправління, які обіцяли кошти ще 28 березня, а станом на 2 квітня їх і досі не має. Колишній редактор Владислав Кіча (він на даний момент директор газети) піддає критиці систему виділення бюджетних коштів без тендерів. Промовисто виглядає епіграф до тексту: «Мы не считаем копейки, потому что воруем рубли». Знову натяк на не прозорість дій міської влади. 

А матеріал «Місце зустрічі змінити не можна» характеризує як будуть проходити вибори в Прилуках.  Двері Міського будинку культури виявились зачиненими для 1-го Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Мрій-дім», де мав виступити відомий артист Богдан Бенюк, який не перший рік є членом політичної партії «Свобода». Можливо через це директор палацу (читай Юрій Беркут) так і не відчинив двері Міського палацу для фестивалю. Цікавим  і той факт, що фінансує захід відомий в Прилуках меценат Коптєв.  

Обережно! Беркуту не читати! Нецензурна лексика.

Газета «Град» має свій власний сайт де публікується частина матеріалів, які були надруковані. Читачі сайту можуть вільно висловити в коментарях свою точку зору щодо прочитаного. Зазвичай, коментарі на подібних сайтах модеруються, аби уникнути реклами та ненормативної лексики. Але не під матеріалом про фестиваль «Мрій-дім», на адресу міського голови можна прочитати не зовсім літературні вислови, які станом на 9 квітня не були видалені, або хоча б замінені не відомі всім «три крапки».

Але це не псує загального враження від газети. Відсутність фінансування з міського бюджету робить газету більш цікавою, адже в решті комунальних ЗМІ прочитати або побачити подібні «зауваження» в бік влади просто не можливо. 

Валентин Зозуля

 

Похожие статьи:

ЕкономікаКієвстар і всє, всє, всє...

ПолітикаУ кожного свої мультики.

Культура«Голубой огонек в конце бюджетного тоннеля» або «Слово зятя» замість «Слова депутата»

ПолітикаБлазон, або Зі щитом чи без нього

ОсвітаГроші не пахнуть – правда ж, пане Беркут?

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 2960 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!