Депутати міської ради надіслали лист голові Антимонопольного комітету.

8 червня 2012 - Серафим Наждак
article42.jpg

6 лютого 2012 року наш сайт опублікував статтю «Цікава рихметика, яку обмозгували у Прилуках». У продовження цієї теми повідомляємо, що депутатами Прилуцької міської ради Барнашем Д. В., Черновим В. М., Яременко С. В. та Дорошенком О. О. надісланий лист з відповідними додатками Голові Антимонопольного комітету України Цушку В. П. У ньому депутати зазначили, що у Прилуках відбувся мітинг, на якому прилучани висловили свої претензії до влади по декільком напрямам та прийняли резолюцію, де, зокрема, депутатів місцевої ради уповноважено звернутися й до Антимонопольного комітету.

У своєму листі депутати прямо вказують на ряд виявлених порушень. Так для розрахунку тарифу з прибирання прибудинкової території, межі прибудинкової території були визначені самими спеціалістами підприємства і ніде ніким не перевірялися і не підтверджувалися. Хоча існують Державні будівельні норми 360-92 «Планування та забудова», де чітко вказується, як розрахувати прибудинкову територію. Також, у цю послугу були закладені витрати з прибирання підвалу (хоча по назві послуги цього не скажеш), що суперечить Постанові КМУ за № 869 від 01.06.2011 року, де чітко сказано, що під час установлення тарифу на послуги необхідно забезпечувати прозорість визначення вартості усіх послуг.  Витрати з прибирання підвалу це окрема послуга і, якщо входить до тарифу її повинно виконувати, а не ховати. Тому що крім працівників підприємства, ніхто із мешканців не здогадуються, що за цю послугу вони платять кошти.

Лист до АМКУ

Витрати з технічного обслуговування ліфтів. Згідно Постанови Кабінету Міністрів України 869 від 01.06.2011 (тут і далі) витрати з технічного обслуговування ліфтів повинні розраховуватися по кожному будинку окремо, а ми бачимо, що у тарифах «Прилукижитлобуд» витрати для всіх будинків однакові, але ж будинки мають різну кількість ліфтів та різну загальну площу квартир, на яку ділиться вартість з технічного обслуговування.

Витрати з обслуговування димовентиляційних каналів також пораховані невідомо як. Потрібно зробити перевірку журналів пічників.  Перевірка квартир житлових будинків де немає колонки проводиться 1 раз на рік, а будинків з колонкою 2 рази на рік, згідно графіка затвердженого газовим господарством. Хотілося б знати такі перевірки дійсно проводяться? І саме головне, вчасно?

Розрахунок витрат з поточного ремонту м’якої покрівлі: ми бачимо що у тарифах «Прилукижитлобуд» вартість для всіх будинків з м’якою покрівлею однакова, але ж будинки мають різну площу забудови і різну площу покрівлі!

Розрахунок витрат з поточного ремонту шиферної покрівлі: ми бачимо, що у тарифах «Прилукижитлобуд» витрати для всіх будинків з шиферною покрівлею однакова, але ж будинки мають різну площу забудови і різну площу покрівлі! Вартість витрат на ремонт шиферної покрівлі набагато більша від вартості тарифу на ремонт м’якої покрівлі, але ж шиферну покрівлю потрібно ремонтувати рідше. Отже не враховано періодичність виконання робіт з ремонту, ступінь зносу та інше.

Розрахунок витрат з поточного ремонту під’їздів: ми бачимо що у тарифах «Прилукижитлобуд» вартість для всіх 2-ох поверхових будинків, всіх 3-ох поверхових будинків, всіх 4-ох поверхових будинків, всіх 5-ти поверхових будинків, всіх 9-ти поверхових будинків однакова, навіть 7-8-ми поверхових будинків (етажність не врахована) однакова. Але ж є під’їзди де 8 квартир, 6 квартир, 10 квартир, 15 квартир, витрати з поточного ремонту різних під’їздів не можуть бути однакові, а є наприклад під’їзд в будинку за адресою 1 Травня, 48 А, де в під’їзді 106 квартир. Об’єми виконаних робіт (вказані у дефектному акті КП «Прилукижитлобуд») також однакові для всіх 2-ох, 3-ох, 4-ох, 5-ти, 7-8-ми, 9-ти поверхових будинків, що взагалі не можливо! Об’єми виконаних робіт повинні залежати від площі під’їздів і повинні підтверджуватися даними технічного паспорту будинку.

Розрахунок витрат з поточного ремонту стиків стінових панелей повинен розраховуватися по кожному будинку окремо, а ми бачимо що у тарифах «Прилукижитлобуд» вартість для всіх панельних будинків однакова, але ж будинки мають абсолютно різну протяжність стиків та площу забудови.

Розрахунок витрат з поточного ремонту відмостки: ми бачимо що у тарифах «Прилукижитлобуд» вартість для всіх будинків однакова, але ж будинки мають абсолютно різну площу забудови, а отже, різну площу відмостки.

Розрахунок витрат з обслуговування покрівель та систем зливового водовідведення: вартість для всіх будинків однакова, але ж будинки мають абсолютно різну протяжність жолобів та водостоків, площу забудови та висоту. Будинки мають або внутрішню, або зовнішню систему зливового водовідведення, а до розрахунку включено і те і інше, що взагалі суперечить конструкції абсолютно кожного будинку.

Розрахунок витрат з поточного ремонту – фарбування будинкового газопроводу: ми бачимо що у тарифах «Прилукижитлобуд» вартість для всіх будинків однакова, але ж будинки мають абсолютно різну площу забудови.

Поточний ремонт елементів зовнішнього упорядкування: ця послуга взагалі не зрозуміло, як розраховувалась. Тому що, розрахунок витрат на ремонт зовнішнього упорядкування залежить від того, що конкретно потрібно зробити, а може і замінити. Де плани виконання цих робіт? Не зрозуміло як робився кошторис, а на деякий вид малих архітектурних форм взагалі кошторису не має. Існування елементів зовнішнього упорядкування, а також їх стан (вказані у розрахунку КП «Прилукижитлобуд») повинні підтверджуватися даними технічного паспорту будинку.

Розрахунок витрат з освітлення місць загального користування і підвальних приміщень: базовий період - календарний рік, який передує планованому періоду. У розрахунок витрат взята фактично спожита електроенергія за 2010 рік. Повинна братися за минулий період, а значить за 2011 рік.

Розрахунок витрат з освітлення місць загального користування і підвальних приміщень: ці витрати взагалі не повинні входити до складової тарифу, оскільки енергопостачальна організація відшкодовує витрати на обслуговування мереж освітлення КП «Прилукижитлобуд», тому їх неправомірно перекладено на плечі власників квартир.

Витрати з енергопостачання для ліфтів: вартість для всіх будинків однакова, але ж будинки мають різну кількість ліфтів, як наслідок і різне споживання електроенергії та різну загальну площу квартир, на яку діляться витрати з енергопостачання для ліфтів.

Окремо слід зазначити, що відповідно до штатного розпису КП «Прилукижитлобуд», включена кількість працівників:

-  робітники виробничого персоналу – 102 чол.

-  загальновиробничого персоналу – 15 чол.

-  адміністративно – управлінського – 22,5 чол.

Всього: 139,5 осіб, а на підприємстві фактично працює 90 чоловік.

Отже, мешканці квартир платять КП «Прилукижитлобуд» за не існуючих 50 робітників. А робітничі розряди, закладені у розрахунки вище тих розрядів, які мають робітники, які входять до штатного розпису КП «Прилукижитлобуд».

Лист закінчується словами: «Шановний Василю Петровичу! Ми, депутати Прилуцької міської ради звертаємося до Вас від імені прилучан з проханням розібратися у піднятому питанні. Люди розраховують на Вашу допомогу».

 

 

Похожие статьи:

ПолітикаЗбори мешканців міста 10 квітня

ЕкономікаЦікава рихметика, яку обмозгували у Прилуках.

ПолітикаЛист-звернення до прилучанина

Політика«Позвольте, а за чей счет этот банкет?!»

ПолітикаДмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 2883 перегляду

Немає коментарів. Ваш буде першим!