За вісім днів до виборів-2012...

20 жовтня 2012 - Crok
article68.jpg

Як ми всі знаємо - через вісім днів у нас вибори до Верховної Ради України. Напередодні соціологічні і не дуже фірми і "хвірми" активно поливали нас, виборців, різними рейтингами. За десять днів до дати виборів оприлюднювати якісь цифри заборонено. Але є вже давно оприлюднена інформація, яку й нагадаємо...

Ширяючи просторами Інтернету можна надибати з цього приводу різні дані. Одні більш правдиві, інші - менш правдиві, деколи - зовсім брехня!

19 жовтня я дивився програму "Шустер LIVE", на якій була спроба зосередити увагу телеглядачів на інформаційній "бомбі", яка за задумом редакторів повинна була б спрацювати проти опозиції. Така собі аналогія дій "регіональних" політтехнологів за грузинським сценарієм. Пам’ятаєте, у Грузії на виборах була невелика перевага партії діючого президента Саакашвілі, але вчасно запущене по телебаченню аматорське відео, де наглядачі знущались над в’язнями тюрми, розбурхало суспільство і грузини у результаті віддали перевагу опонентам Саакашвілі. Таку ж "жовту качку" було зроблено й дніпропетровськими "журналістами". Був склепаний цілий фільм із реальних фактів про весняні теракти у Дніпропетровську, а ближче до закінчення ненав'язливо було "вкинуто думку", що все, що коїлось тоді, було вигідно опозиційним до влади діячам. Тобто, така собі "поганка" на всю опозицію скопом - задумайтеся, мовляв, люди... І хоча жодних фактів на підтвердження цієї думки не було та й не могло бути, хоча ще не відбувся суд, а у фільмі вже називались прізвища "негідників і садистів". Хоча, якби "творці" фільму були справжніми а не замовними журналістами, вони мали б знати, що факти, які подаються, повинні перевірятись і тільки суд вирішує, кого називати убивцями. До того ж у цій програмі "Шустер LIVE" начальник слідства у справі терористів категорично спростував версію про причетність опозиції до терактів. Сам Савік Шустер поставив запитання редакції каналу - чому такі провокаційні фільми випускаються саме у ці дні, перед самими виборами? Адже ці події більш ніж піврічної давнини!?

Особисто мене ця спроба доморощених "послідовників грузинського сценарію" обурила настільки, що я вирішив зайти на сайт телеканалу, який займається такими провокаціями напередодні виборів і знайти там інформацію про ставлення людей до цієї "качки". Адже ні для кого не є секретом, що Перший телеканал - провладний. Відповідно і відвідувачі в основному підтримують владу. Інформації, якою я цікавився, я не знайшов... мабуть погано шукав. Зате на першій же сторінці я знайшов дуже цікаве опитування! Ось його зміст.

Яку б із політичних сил Ви підтримали, якби вибори до Верховної Ради відбулися цієї неділі?

№1 Партія Українська платформа "Собор"--------------- 1%
№2 Соціалістична партія України---------------------------- 0%
№3 Комуністична партія України----------------------------- 5%
№4 Політичне об‘єднання "Рідна вітчизна"--------------- 0%
№5 Партія "Руський блок"--------------------------------------- 1%
№6 Партія Наталії Королевської "Україна - Вперед"-- 1%
№7 ВО "Громада"-------------------------------------------------- 0%
№8 Партія "Українська національна асамблея"-------- 0%
№9 Ліберальна партія України------------------------------- 0%
№10 Партія "Нова політика"----------------------------------- 0%
№11 ВО "Свобода"----------------------------------------------- 27%
№12 Українська партія "Зелена планета"---------------- 1%
№13 Партія пенсіонерів України---------------------------- 0%
№14 Партія "Наша Україна"----------------------------------- 2%
№15 Партія "Зелені"--------------------------------------------- 0%
№16 Партія зелених України--------------------------------- 0%
№17 Партія "УДАР Віталія Кличка"----------------------- 13%
№18 Партія "Україна майбутнього"------------------------ 0%
№19 ВО "Батьківщина"---------------------------------------- 19%
№20 Партія регіонів-------------------------------------------- 26%
№21 Партія "Народно-трудовий союз України"------- 0%
№22 Радикальна партія Олега Ляшка------------------- 2%

Всього голосів: 70843

Опитування взяте звідси - http://1tv.com.ua/uk/tv

Результат - несподіваний! Особливо якщо взяти до уваги кількість голосів та провладність каналу, можна з упевненістю сказати, що результат відображає дійсність! Шкода тільки, що молоді люди, які в основному ходять у Інтернет і голосують на таких опитуваннях, на реальні вибори майже не ходять. Ну... мода в них така...

Ілюстрація glavcom.ua

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 1612 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!