Прилуцька культура спочиває на лаврах чи тихенько спить у комірці?

29 серпня 2013 - прилучан
article110.jpg

На День Незалежності прилучани, як і всі українці, мали 3 вихідних дні. Але провели їх хіба що, збираючи урожай картоплі.  Ніяких масових заходів жителям Прилук місцевий відділ культури не запропонував.

Так званий «офіціоз» відбули напередодні – підняли прапор, вручили грамоти, поклали квіти. Та пересічного громадянина на офіційні прийоми не запрошують, а круглі столи та лекції  йому навряд чи цікаві. Народ потребує свята, особливо в одну з найбільш визначних державних дат. Ситуацію дещо врятував районний «Прилуцький герць» 25-го серпня, але ж це районний. Кілька ініціативних груп організували дискотеку та спортивне змагання з волейболу. ВО «Свобода» провела святкову ходу. І все! Що ж витівники від культури? Та нічого! З тих пір, як там працюють непрофесіонали.

Все сталося, коли у Прилуках на 2-й термін вибрали мером Юрія Беркута. А він, не довго думаючи, почав звільняти з посад «неугодних». Крім багатьох розумних і гідних очільників управлінь та відділів, роботи позбавили і начальника відділу культури. А на його місце взяли молодичку без спеціальної освіти та досвіду роботи, зате «угодну». Відтоді у Прилуках тихо і спокійно (читай, - нудно і нецікаво).

Так непоміченими для широкого населення проходять Новий Рік, День молоді. 8-го березня на концерт в міському Будинку культури впускають лише за запрошеннями, мабуть теж «угодних». Винятками є хіба що ярмарки та День міста, - та й їх започатковано не сьогоднішніми представниками офіційної культури і навіть не вчорашніми. 

Вже кілька років прилучани з заздрощами читають у ЗМІ, як у Ніжині проходить парад дитячих візочків чи хода вишиванок. Як у Чернігові влаштовують змагання на кращий шашлик і таке інше. Мешканцям Прилук залишається тільки облизуватись, і то тихенько, бо в комірці спить культура.

priluki.pik.cn.ua  13:03 27.08.2013

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: +1 Голосов: 1 1825 переглядів
faraon # 2 вересня 2013 в 03:11 0
А чему тут удивляться? Каков поп такой и приход.Когда закончится эра баранов.
Микола # 2 вересня 2013 в 05:36 0
Я б сказав навіть трохи інакше - який приход, такий і піп! Нажаль...