У Прилуках можна провести повірку лічильників води без зняття приладу

19 січня 2023 - прилучан
article183.jpg

З кінця грудня минулого 2022 року у Прилуках з’явилася нова послуга - можна провести повірку лічильника води прямо у власній квартирі, без демонтажу.

Кожен пристрій обліку, як от водоміри чи лічильники газу, має час від часу проходити повірку, тобто перевірку на точність вимірювання. Водоміри перевіряються один раз на чотири роки. Раніше для цього лічильники води треба було знімати, доправляти на підприємство водоканалу, яке й займалося повіркою. Це займало декілька днів, а то й тижнів. Після повірки треба було лічильник встановлювати на місце (або ж купувати новий, якщо старий не пройшов перевірки), його по-новому опломбовували на місці встановлення представники водоканалу.




Зараз всього цього не потрібно. Все перевіряється техніком-метрологом з використанням сучасного обладнання на місці у замовнка, без демонтажу - нічого не змінюється і не перепломбовується. Технік-метролог видає акт проведення робіт відразу після повірки, а результат повірки вже через одну-дві доби можна подивитись на сайті, адреса якого зазначена у акті проведення робіт. За бажанням замовника документи висилаються йому поштою, а водоканал буде мати результати повірки автоматично.

Для того, щоб провести таку повірку, треба зробити замовлення телефоном за безкоштовним номером 0 (800) 10-63-63, або залишити заявку на сайті компанії
https://nec.com.ua/ яка має всі відповідні дозволи та сертифікацію, працює у багатьох містах України, а з кінця грудня 2022 року надає такі послуги і у Прилуках.

Як повідомили у комунальному підприємстві «Прилукитепловодопостачання», така послуга надавалась прилучанам раніше, але зараз саме прилуцьким підприємством така послуга не надається.

Сайт
prk.city

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 4759 переглядів
Серафим Наждак # 15 січня 2024 в 22:56 0
Як відомо, з квітня 2023 року відновлено планові перевірки всіх побутових лічильників - і електричних, і водяних. Я пішов до прилуцького водоканалу, щоби з'ясувати, що у нас у Прилуках у цьому плані і до чого. Спитав і за перевірку водяного лічильника без зняття. На що мені було заявлено, що оті так звані перевірки без зняття, то майже шарлатанство, на яке не треба звертати увагу, до того ж перевірка прилуцьким водоканалом коштує дешевше - 197 гривень. Я спробував заперечити, бо щоби перевірити у прилуцькому водоканалі, треба заплатити якомусь місцевому сантехніку дядісерьожі гривень 500, щоби він зняв той лічильник, потім у свій робочий день привезти лічильник на водоканал, він буде перевіряти його не один день, а за цей час будуть нараховувати "за нормою" (можна уявити, скільки там намалюють!), потім, якщо все гаразд, знову заплатити сантехніку гривень 500 щоби він поставив лічильник на місце, потім викликати теж не за 100 гривень спеціаліста з водоканалу, щоби він опломбував лічильник... от і виходить, що вся та матата обійдеться ніяк не менше 500 + 500 + 197 + "по нормі" + за опломбування.... - десь під 1500 гривень! Ну... та звісно, зі мною ніхто на водоканалі не погодився!