Телефонний терор від провайдера, або «Ви користуєтесь інтернетом?»

21 березня 2013 - Серафим Наждак
article92.jpg

Перед тим, як це писати, я добре подумав. Чесно скажу, друзі попереджали: мовляв, не зв’язуйся – спокійніше житимеш, бо сам знаєш, які зараз часи. Зараз можна говорити що завгодно, аби тільки не зачіпати інтересів чийогось великого бізнесу і не сунути носа куди не слід.
 

Як відомо, в гуманістичному суспільстві найбільшою цінністю вважається людина. Але гуманізм кожного окремого суспільства має місцеві особливості. Враховуючи особливості нашої країни, ми, її громадяни, становимо незбагненну цінність для того, хто всіма правдами й неправдами витрушує, вичавлює і видурює з нас гроші. Методи витрушування вкрай різноманітні – від звичайнісінького гоп-стопу до витончених методів програмування свідомості через рекламу. Саме так зомбують телеглядачів усілякі піраміди, що продають нікому не потрібний мотлох по завищеній ціні. Наприклад, вам пропонують якийсь масажер для сідниць. Але не просто пропонують. Реклама такого виробу триває хвилин п’ять-шість. Протягом неї виріб крутять у вас перед очима. І постійно повторюють одну й ту ж фразу, переставляючи слова в різному порядку. При цьому назва рекламованого продукту звучить до тридцяти-сорока разів за 5 хвилин. Власне, вам не дають ніякої корисної інформації. Вам «втірають» одне й те ж по 5 хвилин поспіль, по кілька разів на годину щоденно, протягом кількох місяців – за принципом «вода камінь точить».
 

Трохи по-іншому, але в тому ж напрямку діє зграя так званих «ловців душ». Це різноманітні секти, вербувальники від яких настирливо і нахабно чіпляються до вас на вулиці або пхаються в двері у вихідні дні з питанням: «А ви вєрітє в Бога?». Такі виходять на полювання майже щосуботи, ніяка логіка на них не вливає, коли виженеш одних – приходять інші. За тим же принципом «вода камінь точить». А раптом мене покине дружина, і я з горя почну платити секті десятину, а потім і квартиру подарую?...
 

І от одного вечора не встиг я відбитися від чергових «свідків Ієгови», як на мій номер KyivStar зателефонував невідомий абонент. І замість уже звичного для мене «ви вєрітє в Бога?» я почув: «Ви користуєтеся інтернетом?». Як у будь-якої нормальної людини, в мене виникло гостре бажання послати «невідомого абонента» якнайдалі та покласти слухавку. Але цікавість взяла гору.
– Ви хто такий і чого телефонуєте мені на мій телефон з такими запитаннями?
– Це «Київстар», – пролунав чоловічий голос у відповідь. – Ми пропонуємо Вам інтернет.
Вислухавши мою чітку й аргументовану відмову від пропонованих послуг і моє прохання не телефонувати більше на цей номер, «Київстар» поклав слухавку. Рівно на кілька днів.

Через кілька днів «Київстар» змінив голос на жіночий і почав спочатку: «Ви користуєтесь інтернетом?». Жіночий голос благав і переконував, ставав то улесливим, то загадковим. Основна ідея промови полягала в тому, що мій нинішній провайдер – це казна-що, а «Кївстар» – це О-ГО-ГО. І мені слід негайно міняти провайдера. Я знову повторив відмову й попросив не телефонувати. Як ви можете здогадатися, не допомогло. Навпаки, дехто «Київстар» почав аналогічними дзвінками тероризувати всіх членів сім’ї, в кого були «київстарівські» номери.

Щоб якось припинити цю телефонну війну, я завітав у центр обслуговування абонентів KyivStar, де на моє питання «що робити?» повідомили, що KyivStar – велика корпорація, в неї багато пунктів обслуговування і телефонів, по яких проводять рекламну кампанію різні підрозділи та працівники, між собою ніяк не пов’язані. Тож аби припинити ці дзвінки, треба написати листа генеральному директору KyivStar із указанням телефонних номерів, на які не слід телефонувати.

Бачите, як все просто: щоб потрапити під телефонний терор, достатньо жити в місті Прилуки. А щоб припинити потік нав’язливої реклами, треба писати листа генеральному директору. Зваживши на все це, я вчинив простіше – дві картки KyivStar полетіло в смітник і на їх місце стали дві новенькі МТС. І ніби наступив спокій. Але…
Через два тижні дзвінки з питаннями «чи користуєтеся ви інтернетом?» почалися на мій домашній стаціонарний телефон. Як результат – до нервового зриву довели матір-пенсіонерку, котра заблагала: «Да підключи ти «Київстар», яка різниця, яким інтернетом користуватися, аби відчепилися». І на прикладі своєї сім’ї я переконався, що таки дійсно вода точить камінь. І ось тут уже я дійшов до межі, коли бажання «не зв’язуватися» перейшло в бажання розставити крапки над «і» й відповісти на питання: хто конкретно телефонує, з яких адрес, на яких підставах і наскільки це законно.

Всіх, кого зачепила ця тема і кого допекли дзвінки а-ля «яким інтернетом ви користуєтеся», прошу телефонувати мені особисто за номером 050-209-52-39 з 12 до 20 години. Моє ім’я Микола. Я збираю ініціативну групу для подання скарги в прокуратуру і в ограни місцевого самоврядування на рекламну діяльність корпорації KyivStar у місті Прилуки.

P. S. Можливо, дехто заперечить, що то й не KyivStar зовсім, а якісь телефонні хулігани допікають прилучанам. Але мені відомо, що кільком моїм знайомим, які «зламалися», провели інтернет від KyivStar, оформивши заявку після такого дзвінка. Так що сумніву, від якої корпорації тут «ноги ростуть», у мене не виникає.

gradpryluky.info  20.03.2013

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 1711 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!