Сифон і Борода, або Прилуцька Рубльовка

30 квітня 2013 - прилучан
article97.jpg
Рубльовка – величезне сміттєзвалище Москви в районі Рубльовки;
Сифон і Борода – герої гумористичної програми «Наша Раша», волоцюги, що живуть та жирують на Рубльовці.


4 квітня відбулося засідання громадської ради при виконкомі Прилуцької міської ради. Перше питання, яке розглядалося – це питання про нові тарифи на вивіз сміття. Не подумайте, що вони знизяться, бо це неможливо при нинішній управлінській команді. Навпаки, вони мають тенденцію підвищуватись, бо постійно якась ланка ЖКГ то шкандибає, то агонізує, а то, дивись, скоро і помре.

Постійно вони щось у нас просять і, як правило, – співчуття та порозуміння, щоб ми їм повірили і на 75 копійок спустошили свої гаманці за кожного члена сім’ї. Саме на 75 копійок контора Ніязова Р. Ю. намагалася обібрати кожного прилучанина, бо інакше, за його словами, вони просто помруть від безгрошів’я. Згадайте старезну кінострічку «Чапаєв», де один із героїв сказав крилаті слова: «Брат Митька помирает – ухи просит». Ухи вони не просять, а ось на уху собі й на хліб, та ще й із маслом – так це точно.

Ще до засідання в усіх були сумніви щодо собівартості цієї послуги, і поки ми розбиралися з цими сумнівами, вони добавляють іще. Процес «лохотронства» почався саме з цієї громадської ради. Як уже говорилося неодноразово, громадська рада створена для того, аби підігрувати міському голові. Будь-яке рішення голови спочатку «обкатують» на цій раді, більшість членів якої – керовані головою особи, слабовольні і залежні. Але є серед них і ті, що йому продалися через свої інтереси, при цьому зрадили кожного з нас, прикриваючись статусом делегованих до громадської ради осіб від якихось міфічних і ефемерних громадських організацій, про які ніхто не чув. Думаючих членів громадської ради – меншість, і вони не можуть вплинути на результати голосування, так само, як опозиційна меншість на сесіях не може вплинути на «беркутівську» більшість, що голосує так, як треба голові.

Зараз я наведу список членів громадської ради, які не задумуючись підняли руки за підвищення тарифу на вивіз сміття:
Папазов В. В. – радник міського голови, від порад якого ніхто не радий;
Іванова Л. Л. – заступник голови громадської ради, яка вела збори і постійно флюгерувала між двома таборами;
Дем’яненко О. А. – представник спілки афганців, яких він не спитав перед тим, як підняти руку;
Сак В. А. – директор ТБ «Прилуки», прапороносець Беркута;
Горбаченко В. Д. – представляв уже чомусь фонд «Здоров’я», а не забуті ним КРУ чи завод «Пластмас»;
Заголій Т. С. – представник профспілок учителів, яка не знає істинної сили профспілок і не використовує цієї сили;
Голови комітетів самоорганізації населення, окрім Дановської Н. В., якої не було на зборах, що робить їй честь.

Це список «ворогів народу», котрі ніколи не піклувалися про гаманці прилучан, і взагалі незрозуміло, чому вони імплантувалися в цю раду, але зрозуміло всім, які особисті цілі вони переслідують, сидячи на зборах цієї ради. У нас у місті що виконком, що громадська рада, що більшість у міській раді – як три голови одного змія Горинича. Прилучани абсолютно позбавлені будь-якого самоуправління: коли люди щось просять – їх не чують, коли вони бідують – їх не бачать, коли вимагають – влада мовчить.

Перед виборами по місту були розклеєні оголошення для бажаючих працевлаштуватись на міське сміттєзвалище, а по-народному – на «мусорку». Оплата – 100 гривень у день, а до оголошення додана детальна схема, як дістатися на «мусорку», щоб ніхто не заблукав.

листівка-оголошення

Авторство цієї об’яви не встановлене, на зборах громадської ради від неї відмежувався і сам Ніязов. Але закралися сумніви: якщо платять 100 гривень за день, то які ж прибутки від тієї «мусорки» і в чию кишеню вони йдуть? Якщо на рахунок КП «Послуга», то чому просите ще 75 копійок із кожного прилучанина? Покажіть свій прибуток зі сміттєзвалища, а якщо його немає, то скажіть: а хто ж і для чого сортує побутові відходи – метал до металу, скло до скла, поліетилен до поліетилену і т. д. Якщо це «бомжі» (а це дійсно «бомжі»), то чи платить їм КП «Послуга» по 100 гривень у день? Чи, може, дадуть на пляшку – і гуляй? Хто потім відсортоване вивозить і куди?

Питань багато, а відповіді від Ніязова я не почула. Але всі ми знаємо, що «мусорка» – це золоте дно, просто прийти і поритись нікому не дозволять, там свої «структури» та «кореша», як на Московській Рубльовці, де хазяйнують Сифон і Борода, котрі їдять делікатеси й запивають «Мартіні», що їх на звалищі скільки завгодно.

Наступне питання до КП «Послуга»: чому в своїх розрахунках ви берете пальне бензин, а не дешевшу солярку? Всім відомо, що те «Рено», яким ви хизуєтесь, їздить не на бензині, а на солярці, а нам підсовуєте рахунок, що весь транспорт їздить на бензині. Далі: чому при розрахунках вартості вивозу сміття КП «Послуга» керується рекомендаційними рішеннями виконкому, які вже втратили чинність? Чому ставки екологічного податку закладаєте наперед? Чому адміністративні витрати підприємства – 723 тисячі, що перевищує 15% загальної планової виробничої собівартості? Незрозуміла і рентабельність 20% «для решти споживачів» – хто та «решта»? Чому застосовуєте поняття «твердо-побутового сміття» – що це? Немає такого поняття, як два в одному, бо тоді що таке «рідко-побутове сміття»?

Як виявилося, підприємство «на уху» просить тому, що не може змусити прилучан підписати угоди на вивіз сміття, але хто кому лікар? За їхніми підрахунками, 10% прилучан не платять за вивіз сміття – це люди, які живуть у приватному секторі. А мешканці у багатоповерхівках багато нарікають на те, що біля баків суцільне сміття, яке потім вітер розносить, а вони ж усі платять, тому багато запитань і сумнівів у прилучан.

Здавалося б, що 75 копійок – не значна для кожного цифра, та в загальному потоці це вже і сума, аби не померти від банкрутства, але, цілком можливо, комусь і не тільки на хліб із маслом, але і з ікорочкою впридачу. Ніхто не вірить, що виносить сміття стільки, за скільки платить: як для одинокого пенсіонера, то в тих кубах сміття, що в розрахунках, і потонути можна. Повинні сісти незалежні спеціалісти і все детально підрахувати, бо ми, споживачі, сприймаємо на віру те, що нам підсовують комунальні підприємства у своїх платіжках. А через 2,5 року, під час виборів мера, не забудьте згадати, що до «скриньки добрих справ» міського голови треба додати і це підвищення тарифу на вивіз сміття. А скільки тарифів ще буде підвищено до виборів?

Але ще недописана була стаття, коли мер оголосив по ТБ «Прилуки» «благую весть», що тариф на вивіз сміття не буде підвищуватись, тому що до нього звернулась рада ветеранів із відповідним проханням. Ясна річ, що ветерани для Беркута – це ядерний електорат на наступних виборах. І всім відомо, що мер про них «піклується» (чи робить вигляд, що піклується) більше, ніж про інші верстви населення Прилук, бо на вибори ходять в основному ветерани праці і голосують здебільшого за свого піклувальника.

А хто ще, ви думаєте, просив голову не піднімати тариф? Ті самі голови комітетів самоорганізації населення! Безпринципні й керовані головою наші дамочки, які спочатку піднімали руки на громадській раді за підвищення тарифу, а тепер просять про зворотнє. Очевидно, голова разом зі своєю «командою флюгерів» вирішив перед Пасхою та 9 Травня не травмувати психіку тих самих ветеранів. Але «не спокушайтесь», прилучани, невдовзі підвищать, бо прилуцька Рубльовка, мабуть, не справляється з великими запитами влади, яких у неї побільше, ніж у Сифона і Бороди…

Ольга Костюк, член громадської ради

P.S. Зі святом Світлого Христового Воскресіння, на яке не впливає жодна влада!

gradpryluky.info  30.04.2013

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: +1 Голосов: 1 2348 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!