Прокуратурою порушено кримінальну справу за фактами зловживань у Прилуцькій міськраді.

28 березня 2012 - Серафим Наждак
article21.jpg

Прокуратурою порушено кримінальну справу за фактами зловживань у Прилуцькій міськраді.

Прокурорською перевіркою встановлено, що в 2011 році управління житлово-комунального господарства міської ради перерахувало одному з приватних підприємств міста кошти за незавершену реконструкцію двох дитячих садків.

Бюджету громади завдано майже 170 тисяч гривень збитків.

Прилуцькою міжрайонною прокуратурою за фактами зловживань (ч.1 ст. 364 КК), службового підроблення (ч.1. ст. 366 КК) та службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК) порушені кримінальні справи.
Ведеться досудове слідство.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
http://www.prokuror-cn.gov.ua/sscc0fe10ha326ur0qk0ha.html

 

Нагадаємо, ще в грудні 2011 року, під час 20-ї сесії, депутат прилуцької міської ради Дмитро Барнаш оприлюднив одну з безлічі злочинних схем крадіжок бюджетних коштів прилуцькими чиновниками. На що прилуцький владний олімп став свідком вкрай знервованої і відверто хамської відповіді нашого чемного мера, який чомусь дуже засіпався і став неначе школяр обзивати депутата  Барнаша...

Так.відбувалося оприлюднення:
http://www.youtube.com/watch?v=jbykfFG37cI&feature=player_embedded
Один з документів, що засвідчує неправомірні дії:
http://priluki.info/trash/artmiko.pdf

Як показала депутатська перевірка на місцях незавершеної реконструкції названих об’єктів, заявлені у документації матеріали та роботи були відсутні - їх просто не було виявлено на місцях перевірки. Сама організація, яка проводила роботи, не мала на те елементарної ліцензії на виконання робіт, отже - не мала право виконувати заявлені об’єми робіт і певні дії на об’єктах.



З того часу тривала прокурорська перевірка, і, як бачимо, кримінальні справи порушено. Ми будемо уважно слідкувати за ходом цих справ і, сподіваємось, що завдяки широкому розголосу та чітким діям прокуратури Ю. Беркуту і його подільникам на цей раз не вдасться зам’яти справу.

І цей випадок розкрадання, нажаль, непоодинокий. Тут, на нашому сайті, вже описувалися різні випадки і схеми розкрадання державних коштів у Прилуках. Сподіваємося що ця кримінальна справа буде першою у черзі викриття неправомірних і дуже часто просто кримінальних дій прилуцької міської влади.

Ця стаття є відповіддю на закиди деяких відвідувачів сайту, що, мовляв, побалакали рясно... та й по тому! Нічого, мовляв, з того не вийде, влада прикладе всіх зусиль, щоб відмазатись! Але, як бачимо, все залежить від активної позиції прилучан - якщо не бути пасивним споглядачем, а відстоювати свої права - все можливо!

 

 

Похожие статьи:

ЕкономікаІ кінці у воду!

ЕкономікаКрадуть безбожно!

ЕкономікаВідповідь прокурору, або Мрії збуваються?

ОсвітаГроші не пахнуть – правда ж, пане Беркут?

ЕкономікаВладні мультики продовжуються!

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 3330 переглядів
Мешканець # 28 березня 2012 в 15:16 0
Дуже сподіваюсь, що ці казнокради і хабарники отримають реальні терміни ув"язнення, вони на це заслуговують.Красти у дітей в дитсадках і школярів - це вже зовсім немає ні совісті перед людьми, ні страху перед законом.
Mel # 28 березня 2012 в 15:44 0
Дуже сподіваюсь, що сподіваюсь, що все ж таки вдасться взяти з а яйця бьоркута.
прилучан # 29 березня 2012 в 05:14 0
А ще величезний шмат роботи для прокуратури - земельні оборудки пана Прозура! Є надія, що з часом і цього "радєтєля" за справи народні теж візьмуть за хобот!
Виборець # 2 квітня 2012 в 05:52 0
Оборуди із землею дуже прості і тому недосяжні для прокуратури. Шукають людей, які ще не використали своє право на землю, бо кожному прилучанину можна взяти собі по 20 соток землі. Далі йде проста домовленість- я тобі 100-200 дол. зараз і ти вільний, все оформлення документів, той кому потрібна земля, бере на себе. Часто в одну сім’ю попадає по 40-60 соток землі( скільки членів родини), а інший роками бігає 10 соток просить, а йому не дають, кажуть немає. Тільки чомусь на кожній сесії цю землю ділять. А потім оголошення на бігборді "Продож землі в котеджному містечку". Якби прокуратура перевірила право власності у хазяїв тої землі, то виявила, що вони її отримали в дарунок. От тоді б і задали питання власнику, як сталося, що всю землю подарували тільки тобі одному. Таким чином отримали і тепер продають землю такі "чесні і порядні", як Прозур, Мірошніченко, Гавриш і такі інші.
Мелкольм # 3 квітня 2012 в 12:46 0
Погоджуюсь з Виборцем, от тіки як прилучани вмудрилися вибрати таку срану владу яка розбазарює землю.