Крадуть безбожно!

7 червня 2012 - Серафим Наждак
article41.jpg

Мені дуже приємно за колег із прилуцького комунального телебачення, які миттєво відреагували на градівську публікацію про вірменський ремонт доріг міста. Вилизаний, причесано-коректний відеоряд про латання дороги в напрямку Рокитного. Це не просто репортаж про міські події, це рекламний кліп фірми «Артміко». Зйомками керував безпосередньо сам! Мається на увазі міський голова. Не знаю, в якості кого: чи режисера, чи продюсера, чи взагалі директора знімального майданчика. Але вийшло – клас! Я б так не зміг. Освоїти такий вищий пілотаж цинізму, блюзнірства, брехні не вистачить життя. Необхідні вроджені дані, й лише на цьому базисі можна відшліфувати майстерність. Браво, пане мер, браво, колеги з ТБ! Це ж треба бути таким самовпевненим, що хтось купиться на це, перепрошую за відвертість, теле-лайно. Хто має очі, той побачить, і навіть якщо він публічно не товче лоба на порозі церкви, зможе відрізнити правду від лицемірного фарисейства.

Повертаючись до теми, піднятої у «Граді» 16 травня, нагадаю: у статті я звернувся до органів прокуратури з вимогою провести ретельну перевірку діяльності підприємства, що здійснює ремонт покриття доріг міста. Окремо я направив депутатське звернення до Прилуцького міжрайонного прокурора. Процес розпочато. На сьогодні я отримав відповідь, що проведення перевірки буде здійснюватися Прилуцьким МВ УМВС у Чернігівській області. Також направив низку депутатських запитів до управління Пенсійного фонду, Прилуцької ОДПІ, міської ради. Прописна істина – будь-який злочин залишає фінансовий слід – змушує діяти саме в цьому напрямку. Я жодним чином не ідеалізую поняття законності в нашому місті та й державі взагалі. Але переконаний, що боротися, добиватися треба. Інакше ми будемо мати те, що вже маємо, з віньєткою нудотних репортажиків Прилуцького ТБ.

Ставлення депутатського корпусу до даної проблематики заслуговує, щоб про це сказати окремо. Мої запити до посадових осіб стосовно діяльності ПП «Артміко» під диригування міського голови не були підтримані колегами. Прилучани повинні про це знати. На сесії Юрій Беркут із гордістю видав, що підприємство, яке сьогодні «ліпить» дороги, робить це майже з філантропічних спонукань лише за 150 гривень за квадратний метр! Ну і що, тепер нам треба директора ПП «Артміко» розцілувати в засмаглі щоки чи, можливо, у щось інше за таку подачку? Перепрошую, накипіло.

А тепер про дешеву рибку і смачну юшку. В акті виконаних робіт за травень місяць задекларовано, що по вулиці Незалежності від цигаркового кіоску до кафе «Явір» відремонтовано аж 563 квадратні метри дороги! Можна сміятися, аплодуйте, комунальні телевізійники, організуйте репортаж, але тут необхідний досвід комбінованих зйомок із голлівудськими спецефектами. Я особисто пройшовся по вказаному відрізку дороги і не зміг нарахувати й сотні метрів квадратних! Нехай у мене кинуть камінюку з прилуцького шляху, якщо це не так. Шановний читачу, перевірте! Для подібних дослідів рулетка не потрібна, все видно й так. Я навіть порахував: щоб така квадратура відповідала дійсності, то треба заасфальтувати смугу шириною 70 сантиметрів та довжиною від початку базарної гори і до кафе «Явір»! Шановний кураторе вірменських дорожників, шановний пане мер, де ця віртуальна площа, навіть за такої дешевої ціни?

Тепер трохи сухої статистики. Вартість ремонту вказаного відрізку по вулиці Незалежності складає 84 тисячі гривень; станом на 01 червня 2012 року ПП «Артміко» профінансовано на суму 270 тисяч гривень; усього прийнято робіт у кількості 2500 квадратних метрів. Я не буду детально повторюватися, що ніхто не вичищав ями, не обрубував стінки пошкоджень і не змазував бітумом. Так нас ще й на об’ємах дурять! Скажіть, у якому місті, де є господар, можливий такий розклад речей? Та летіли б оці асфальтові звірята хто куди – хто в тюрму, а хто на історичну батьківщину. І безкоштовно, без апеляцій та застережень і без сподівань на можливість повернення. Летіли б… Але лише за головної визначальної умови: наявність господаря, а не телевізійного блазня.

Я офіційно звертаюся до правоохоронних і силових відомств міста: Прилуцької міжрайонної прокуратури, Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області, місцевих органів СБУ з вимогою вжити відповідних процесуальних заходів щодо припинення такого розбазарювання бюджетних коштів. Про кримінальну відповідальність згідно зі ст. 384 КК (завідомо неправдиве показання) мені відомо. Дані, на які я посилався, отримані мною офіційно. Тому наполягаю на ухваленні рішення відповідно до ст. 97 КПК України.

Переконаний, що я доб’юся торжества закону. Для стимуляції результату встановлення об’єктивної істини один екземпляр газети направляю з додатками і супровідним листом в Адміністрацію Президента України. Зважаючи на задекларовану політику і ставлення Гаранта до подолання корупції в Україні, це буде дієвий захід. Місцевим чиновником буде важко спустити процес на гальмах. Також звертаюся до місцевих представників Партії регіонів: підтримайте мене, візьміть це під свій контроль. У іншому випадку ваші дії не будуть узгоджуватися з реальними спробами Віктора Федоровича Януковича в ліквідації такого ганебного явища як казнокрадство!

Як сказано у Вічній книзі, стукайте – і вам відчинять, просіть – і дано вам буде. І повірте, шановний читачу, для того, щоб знати і тим більше жити за біблійними постулатами, не обов’язково дивитися прилуцьке комунальне телебачення, навіть незважаючи на домінування там програм релігійного характеру. Наголошую: релігійного, що жодним чином не формує віру і не впливає на совість.

6 июня 2012  Влад Кіча  gradpryluky.info/index.php

 

 

Похожие статьи:

ЕкономікаІ кінці у воду!

ЕкономікаВладні мультики продовжуються!

ЕкономікаПрокуратурою порушено кримінальну справу за фактами зловживань у Прилуцькій міськраді.

ОсвітаГроші не пахнуть – правда ж, пане Беркут?

ЕкономікаВідповідь прокурору, або Мрії збуваються?

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: +1 Голосов: 1 1937 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!