...ай да Пушкин! ай да сукин сын!

18 січня 2016 - Серафим Наждак
article145.jpg

Саме ці слова згадуються, коли читаєш один дуже цікавий документ!..
Але все по порядку!

Передноворічна метушня це, звичайно ж, дуже весело і багатообіцяюче. Але то – для нормальної звичайної людини. Той, хто день і ніч марить грошима, вірніше – їх кількістю у власних кишенях, не полишає це заняття і у передноворічні дні. Особливо в ситуації, коли гроші є і тільки треба вигадати, як же так їх покрасивіше загребти! І у цьому випадку передноворічний стан тільки допомагає, адже у людей в головах, — і прилучани тут не виключення, - у цьому разі тільки святкові очікування і їх увага дещо розпорошена...

Ну якраз саме час провернути «невеличке» рішення. Щоб не було зайвого галасу, який в таких випадках зовсім недоречний.

Та, можливо, я помиляюсь і спрацювала звичайна людська жадібність!? Але час для прийняття рішення вибраний вдало! На банальну жабідність не схоже - видно, що радники у нашої «мерихи» дуже добре знають тонкощі звичайної совкової бюрократії яку, нажаль, ще ніхто не переміг.

Я про рішення №18 від 24 грудня 2015 року четвертої сесії сьомого скликання прилуцької міської ради «Про преміювання міського голови, секретаря міської ради та заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради». Документ невеликий, всього пару десятків рядків, але дуже показовий!

Взято з сайту pryluky.org, сторінка «Рішення міської ради», архів «Рішення, ухвалені на 4 сесії Прилуцької міської ради 7 скликання від 24 грудня 2015 року та протокол».

Подивимось уважніше.

Документ прийнятий 24 грудня 2015 року, за тиждень до початку нового 2016 року. Та грошей хочется так, що чекати цілий місяць до нової «получки» не виходить, долоні мабуть сверблять, от тому й маємо пункт 1, де «вєлєно» проводити преміювання з... 1 грудня 2015 року! Заднім числом!! Ну... а чого ж – царювати так, як вчив великий Янукович! Хапай, поки тримаєшся в кріслі!

Далі читаємо хто й скільки буде отримувати, як то кажуть, зверху. Я так розумію, що згідно документа, скажімо Попенко О. М. буде отримувати щомісяця не х1 оклад, а х3. Ну, скромно так – працює одна, а отримує за трьох! Інші теж себе не обділили!

Агов, хлопці і дівчата! Я теж так хочу!!!

Але найбільш цікавий пункт 2 цього рішення. З нього виходить, що розмір преміювання прилуцьких «офіциальних ліц» не змінювався від 27 січня 2011 року! Тобто, останній раз ці премії затверджував ще недоброї пам’яті Беркут на початку своєї «другої ходки». А Попенко й Беркута пройшла. Навіть на старті. Що то буде далі?..

Ну, все це недобре, скаже уважний  читач. Та у всьому цьому ще одна недобра «загогуліна» — це ж рішення міської ради, тобто колегіальне, де знайти конкретного транжиру міських грошей неможливо. Зараз, якщо спитати, куди ж дивились наші депутати і про що вони думали приймаючи таке рішення, то кожен скаже, що був проти!

 

А по факту бачимо, що Новий рік настав, «йолка» на площі (теж між іншим питання – а чого вона збоку якось а не там, де їй місце — по центру площі!), кольорові гірлянди прикрашають центральний квартал, дороги у місті начебто чищені, але якось... аби було чим очі замилювати, про тротуари я взагалі мовчу, слизота; відповідальний за це дядько по міському телеканалу заявляє, що чистити сніг не треба, адже він все одно розтане...

Зате у нас головиха і її заступники із льовкими преміями!!!

Похожие статьи:

ПолітикаПро депутатський пат у Прилуцькій міській раді

ПолітикаБеркут відмовився від грошей, які вибив Олег Ляшко

Освіта«Свобода» – футболістам

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 9584 перегляду
Махно # 6 березня 2016 в 02:00 0
А що ви хотіли від прилуцької нелі штепи,уже легенди ходять про вкинуті листівки пачками в районі виборчих дільниць Баму під приводом партії юлі, а вчора вона була з регіаналами,ну прямтаки беребіжчиця як колега беркут. А тендер на школу не провела,відала кращому відкатнику який вміє пиляти бюджет і не погано ділитись , все як у колеги. Прилуки здобули мера Попенко О. М. Це дійсно наша з вами перемога, осталось їсти поки очі не повилазять, дякуючи свідомим прилуцьким гімноросам...
Серафим Наждак # 14 березня 2016 в 00:26 0
Вже після того, як була написана стаття, я особисто мав розмову із одним з місцевих прилуцьких депутатів від найбільш патріотичної партії, - в крайньому разі вони так заявляють, що вони найбільш професійні патріотичні патріоти, - яка мала б відразу ж наступити на загрібущі волохаті лапи нью-мерші. Питання було таким - як так сталося, що перед самим Новим роком та ще й заднім числом нью-мерша так нагло придумала собі "виплати"? Ви куди дивилсь?

У відповідь на це питання згаданий депутат поглянув на мене як на малу дитину, із легкою усмішкою на обличчі. Мовляв, не все і не всім треба знати. А, власне, відповідь була такою - ну,.. нам подали це рішення серед інших, там було дуже багато всяких рішень, метушня, завантаженість, гамір... от ми і проголосували "за"!

Я перепитав - так а що ж ви такі неуважні?! Ви ж так можете, скажімо, здатися кацапам між іншим, у метушні і неуважності?! Ну,.. не догледіли, мовляв! Що це за позиція така??? Якщо не догледіли, то виправляйте!

Натомість відповідь була такою, що особисто мене вразила настільки, що я взагалі втратив довіру до найбільш професійних патріотів серед прилуцьких депутатів: "Ну, якщо тобі це рішення не подобається, так ти про це пиши... пиши!"

В перекладі на звичайну людську мову сказано було - ми так зробили, а якщо тобі не подобається, так ти хоч головою об рейку бий, все одно ніколи по справедливості не буде!
Гість # 18 березня 2016 в 00:00 0
Так, сьогодні почув про запроектовану вбиральню на пів лімона гривень в музикальному закладі. Звичайно що сан.побут. приміщення потрібні нашим дітям но чого тоді за ці кошти не побудувати ще один. І тепер розумію що різниця піде на пеньки для нашого мера, преміювала вона себе відповідно до розуміння будівельних справ.Кого не спитаєш, хто голосував за цю кандидатуру?Відповідь -ніхто. Тоді як цей звір остромисл попав в крісло мера, хто його підрахуй і пропихун в Прилуках. А таки так, партія БЮТ- чорт або бублик, або коляска з ними. Краще запитання уже не до мера а до тих хто сидить на проти. А ви там для чого, пани нікчемні. Прилучани вибирали депутатів громади м. Прилук а не засранців полковника НОСа. А може ми, жителі Прилук є то, що "вибрали за нас "- сумніваюсь! Побачимо що у мера в голові окрім млинців!!!!!!!
Виконроб # 14 квітня 2016 в 13:31 0
Пані Штефа, перестаньте скакать по клумбам,і пить халявну горілку в свята .Винесіть своє сідало в місто і займіться роботою, якщо для вас це слово знайоме. Така думка що з вас менеджер реформатор точнісінько такий ,як у моєї кози з хвоста віник.
Олександр # 1 червня 2016 в 16:41 0
До речі, про клумби... Була колись біля нашої міської "управи" гарна, європейського стилю, галявинка із рівненько скошеною травою. Красиво, по-європейські гарно і прибрано. Ні, з приходом нової "головихи" всю ту красу перепахали мотоблоком і посадили квіти різними геометричними хвігурами... Ну, теж красиво, але ж якось... була така програма при союзі - "Село і люди". От, дивлячись на оті квіткові клумби якраз і згадується назва тієї програми. Воно, може комусь і подобається, та, змінюються часи і також змінюються традиції оформлення території навколо державних установ! Але... в Прилуках - знову глибокий брежнєвський застій!
Обізнаний # 23 листопада 2016 в 17:22 0
Прочитав коментарі і... вжахнувся. Які ж ви всі недалекі і злі. Хто винен, що у вас не склалося щось у житті? То не треба перекладати свю не вдачу на когось. А ще бєте себе в груди і видаєте себа за патріотів міста. Ви подивіться скільки зроблено за минулий рік. Мабуть більше ніж трьома попередниками за весь свій час мерства. Не вдячні! А про те оцінку роботі мера дадуть виборці на наступних виборах. Поживемо- побачимо.
Reshka # 18 вересня 2017 в 22:35 0
Меня пока все устраивает! Живут люди и хуже нас...
НЕ Обізнаний # 25 листопада 2016 в 02:22 0
Тобто, якщо я краду у громади її і так недостатні гроші, то я - "далекий" і незлий! А якщо я вказав на те, що той, хто дорвався до корита, першим ділом напхав свої і так непусті кишені - то я "недалекий і злий" і у мене "не склалося щось у житті"??? За викрученою "логікою" Обізнаного - це саме так! І ще одна думка, стосовно "наступних виборів" - пам’ятаєте, як так званий "прес-секретар" Януковича, а насправді людина, яка готова продатися за долари будь-кому Ганна Герман (пройшла від співробітника КДБ до співробітника буржуйського "голоса", а потім докотилася у своєму падінні до рівня Януковича!) із презирливою посмішкою людини, яка поза законом, розповідала кореспондентам, що "у перші 10 років свого президентства Віктор Хведорович..." І слова про перші 10 років настирливо повторювались кожного разу! Ну то ось інформація для роздумів Обізнаному - так, скажіть, де той Янукович зараз? Не досидів біля державного "корита" і першого свого строку! Так що не треба тут розповідати про "перші 10 років"! І... якщо почати розповідати про всі "розмальовки" нашої шановної мерші... місця на цьому сайті не вистачить!!! Не треба тут вдавати із себе обізнаного - не ви один такий! Люди теж мають очі та вуха!!!
Lenara # 12 березня 2018 в 22:29 0
Не знаю.. Меня все устраивает! Живут хуже, живут лучше...Я живу, как мне хочется! нИ на кого не смотрю!