Про депутатський пат у Прилуцькій міській раді

21 березня 2021 - прилучан
article174.jpg
Як відомо, у Прилуках склалася така ситуація, що рівно половина з 34 депутатів Прилуцької міської ради не відвідують засідання сесій, тому вони, сесії, не мають кворуму і відтак не можуть працювати.

Поясню суть моменту. Ні для кого не секрет, що люди йдуть у депутати не просто заради служіння народу, досить значний процент йде туди заради власних шкурних інтересів. Як казав відомий у світі економіст Карл Маркс - політика є концентрованим виразом економіки. У перекладі на просту мову це значить, що вся політика є, окрім всього іншого, вдалим способом заробляти бабло!
 
Не виключення і Прилуки. Після виборів, коли перемогла стара-нова голова Прилуцької міської ради Ольга Попенко, вся команда, яка склалася навколо неї за попередні роки, вже із задоволенням потирала руки від нових перспектив на роки каденції новообраних. Навіть Валерій Дубіль з'явився у Прилуках із поздоровленнями для Ольги Попенко, яка після власного «воцарєнія» відразу ж стала «крутити сонцем» - то надовго відкладала сесії, то оголошувала їх. Навіть дійшло до зовсім дитячого способу відкладати сесію - відомий випадок із «загубленими ключами» від зали засідань. Також відомі слова Ольги Попенко у тому сенсі, що не хтось там обраний головою, а саме вона - зайвий раз всім було нахабно показано, хто у домі хазяїн. А Дубіль, що з’явився тут на підтримку Ольги Попенко, всіх запросив до церкви Московського патріархату. Бо ж він, як ми знаємо, на дух не сприймає Українську православну церкву.
 
Та все ж, як не відкладай, а сесію провести треба. І це вдалося! І тут, як каже молодь - нєжданчік: сесія 20 голосами «за» обрала секретарем депутата Артема Рожка. Для Попенко це було як сідло на спину! Бо ж Рожко був із нею суперником на виборах міського голови. Тому зрозуміло, що такий секретар її не влаштовував у будь-якому разі! Отже Попенко декілька днів вигадувала, як запобігти такому розвитку подій. І вигадала! Вона наклала вето, мовляв голосування відбулося із порушеннями, до того ж сам Рожко голосував за себе, а це, з точки зору Ольги Попенко - нібито порушення.
 
Надалі були переговори із депутатами умовної «групи Олександра Козика», після яких ця група депутатів перейшла на сторону Попенко. Перейшли не за так - наприклад Сергій Чміль був обраний секретарем міської ради.
 
Тому міська рада поділилась на дві рівнозначні групи - по 17 депутатів у кожній. Група, яка не погодилась із вето Попенко, подала до суду і всі інші засідання та прийняті на них рішення вважає незаконними, бо ж на тих засіданнях присутніми були рівно 17 депутатів, половина від загального складу у 34 депутати, а тому не було кворуму! Власне це й не були сесії – це були збори частини депутатів міської ради.
 
З тих пір сесії міської ради ніяк не збираються. Прилуки, мабуть єдине місто в Україні без затвердженого бюджету на 2021 рік. А Попенко продовжує вперто не помічати власних незаконних дій і скликати сесії. Депутати, які не згодні із беззаконням,  на них не ходять. Тому у Попенко є привід зайвий раз плюнути у їхню сторону. Вона збирає сесії, туди обов'язково приходить знімальна група комунального телеканалу, який по самі вуха залежний від міського голови, і через той канал Попенко потім розповідає, що от вона, мовляв, хоче працювати для людей, а от половина депутатів налаштовані до неї вороже і хочуть виключно одного - затвердження секретарем Артема Рожка. От вони подали до суду, але Попенко вже наперед пообіцяла - нехай, вона їм покаже! «Там ще судів та судів!» (© 2021  О. Попенко)
 
Розрахунок у Ольги Попенко простий як палець у носі. Історично вже так склалося, що політичними питаннями в Україні цікавляться люди старшого, передпенсійного і пенсійного віку. А особливо пенсіонери дивляться тільки телевізор і звикли довіряти телевізору й «начаЛніку». Який там інтернет?! Шо то взагалі таке?? Он... у телевізорі «Прилуки ТБ» дєвоЧка все так докладно розповідає!
 
А тому на комунальному каналі час від часу виходять маніпулятивні сюжети, де міський голова виставляється виключно білим і пухнастим, а от половина депутатів, умовно назвемо їх «група Рожка» - такі собі «вороги народу». Вся подача матеріалу робиться так, щоб люди максимально підтримували точку зору Попенко.
 
Віднедавна Попенко через підконтрольні засоби масової інформації почала активно розкручувати чергову маніпуляцію про те, що от вона хоче всіляко розвивати місто і особливо піклується про міську лікарню, а для цього треба максимально швидко затвердити бюджет, а вражі депутати не дають їй це зробити, бо ж не ходять на сесії, тому нема кворуму, а тому не можна нічого затвердити. (При цьому вона «забуває», що той же самий Чміль був обраний і затверджений секретарем міської ради абсолютно без ніяких кворумів, і це їй не завадило ніяк.) І це повторюється останнім часом вже як мантра - у різних варіаціях і з різних джерел.
 
Наприклад, відео тут, де Попенко годувала нас своєю тирадою аж майже 46 хвилин. І не дивіться, що там написано «Відкритий діалог з владою» - насправді то довга лекція на тему «Я така гарна, така гарна!» А також тут і на офіційному сайті влади тут.
 
Навіть дійшло до відвертого хамства зі сторони Попенко на адресу депутатів, яка показала всю свою культуру не звертаючи увагу на те, що вона перед камерами он-лайн і всі її слова транслюються вживу на весь світ і записуються.
 
На щастя у Прилуках є незалежний телеканал «ТІМ», який готовий надати слово всім - і владі і не-владі. Я кажу так тому, що точка зору влади - міського голови Ольги Попенко, - була представлена на цьому каналі так само як і не-влади - опозиції у нашій міській раді нема, - всі депутати за конструктив. Але «група Рожка» хоче, щоб весь цей конструктив до того ж був ще й законним.
 
Сам Артем Рожко вже декілька разів докладно розповідав і на телебаченні і на радіо чому утворилася така ситуація у міській раді. Та він готовий пояснювати позицію половини депутатів стільки, скільки треба. Зокрема й пояснити їх ставлення до прийняття бюджету міста, особливо про ту частину бюджету, яка вочевидь приготовлена для крадіжки:
 

Натисніть для перегляду відео

 
Сподіваюсь, що прилучани правильно зрозуміють та гідно оцінять дії наших депутатів та голови Попенко відповідно до людських моральних цінностей.
 
Прилучан.
21 березня 2021 року. 

 

Похожие статьи:

ПолітикаОБЕРЕЖНО! МІМIКРІЯ!

ПолітикаКазав Беркут - дам кожуха! ЧЕСНЕ його слово

ЕкономікаДепутати міської ради надіслали лист голові Антимонопольного комітету.

Економіка...ай да Пушкин! ай да сукин сын!

ПолітикаЧем черниговские депутаты в Раде занимались

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 4288 переглядів
Neo-priluki # 21 березня 2021 в 16:13 0
Попенко своїми хамськими діями готовить безхмарне політичне майбутнє для Рожка, як нового міського голови Прилук. Найкращої реклами для нього він би й сам собі не вигадав би!
Серёга, прилучанин # 21 березня 2021 в 16:30 0
Да воровали всегда! Раньше, когда были деньги за каждую мелочь из государства нужно было клянчить - и то разворововали. А сейчас, когда деньги на местах появились, бери - не хочу! Тем более, что научились очень грамотно воровать за десятилетия, когда денег не было. Так сейчас вабще времена настали сказочные!
Кирило Опанасович # 15 квітня 2021 в 02:38 0
Все сьогодні 15 квітня - а віз і досі там же. Рівно половина депутатів вирішила, що вона розумніша за іншу, яка не бажає грати у дерибан міського бюджету!