Збори мешканців міста 10 квітня

10 квітня 2012 - прилучан
article24.jpg

У першій половині дня 10 квітня 2012 року навпроти мерії Прилук пройшли збори мешканців міста, головною вимогою яких було скасування незаконного підвищення вартості житлово-комунальних послуг у місті. Люди у своїх виступах вимагали відмінити незаконні дії виконкому, рішенням якого з 1 квітня у місті значно підвищене комірне, та повернути старі тарифи. Також було підняте питання погашення заборгованості по заробітній платі, інші болючі для міста проблеми.

Громадяни міста, присутні на мітингу, у підсумку прийняли резолюцію, текст якої наводимо нижче.

 

Резолюція зборів громади м. Прилуки від 10.04.2012 року


Прийнята на зборах громадян м. Прилуки 10 квітня 2012 року о 10-00 годині біля пам’ятника Т. Г. Шевченка на розі вулиць Незалежності та Київської.

  1. Скасувати рішення виконкому від 06.03.2012 року по підвищенню комунальних тарифів, як необґрунтованих і грабіжницьких.
  2. Висловити недовіру виконкому, депутатам міської ради на чолі з міським головою.
  3. Розпустити Громадську раду, штучно створену при виконкомі, яка постійно приймає антинародні рішення.
  4. Зобовязати міського голову вжити всі необхідні заходи по погашенню заборгованості заробітної плати в бюджетній сфері та недопущення в майбутньому такої ситуації.
  5. Зобовязати виконком міської ради упорядити рух великовантажного транспорту по вулицях міста.
  6. Зобов‘язати міського голову і депутатів міської ради створити комісію з числа депутатів партії «Свобода», «Батьківщина», «УСДП», «Фронт змін» по перевірці законності використання бюджетних коштів на об’єктах будівництва та реконструкції міста.
  7. Ми учасники зборів, даємо владі місячний термін для виконання пунктів прийнятої резолюції та зокрема вирішення питання повернення тарифів до старих розцінок.

    Якщо через 1 місяць і 1 день вимоги учасників зборів не будуть виконані, ми жителі м. Прилуки залишаємо за собою право почати процедуру недовіри міському голові шляхом проведення загальноміського референдуму.

На основі цієї резолюції доручити присутнім депутатам розробити та направити звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, в Генпрокуратуру, в Антимонопольний комітет, голові обласної адміністрації, міськрайонному прокурору, міському голові Ю. В. Беркуту.

За уточненими даними резолюцію підписали більше 400 мешканців Прилук.

 

Похожие статьи:

ПолітикаЛист-звернення до прилучанина

ПолітикаДмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»

Політика«Позвольте, а за чей счет этот банкет?!»

ЕкономікаЦікава рихметика, яку обмозгували у Прилуках.

ПолітикаВО "Свобода" розпочинає місцевий референдум щодо припинення повноважень Беркута

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 2651 перегляд
Придурок # 15 квітня 2012 в 11:26 0
І шо дальше? Бачив я це "дєйство". М-да...
Микола # 15 квітня 2012 в 20:08 0
Що це - "м-да", напівшановний Придурок? Або ж дійсно - придурок, або ж сказати нічого, бо це ж думати треба... А шо? Тебе все в житті влаштовує? Навіть отії беркути, які навіть на наших дітях гроші дерибанять? Оце твоє "м-да"?
Василь # 24 квітня 2012 в 01:06 0
Чудові збори, але резолюція дурна. Ось чому: п.2 Висловити недовіру виконкому, депутатам міської ради на чолі з міським головою. А потім: п.5 Зобов‘язати виконком міської ради упорядити рух великовантажного транспорту по вулицях міста. п.6 Зобов‘язати міського голову і депутатів міської ради створити комісію з числа депутатів партії «Свобода», «Батьківщина», «УСДП», «Фронт змін» по перевірці законності використання бюджетних коштів на об’єктах будівництва та реконструкції міста. ОТАКОЇ !!! Спершу розпускаємо виконком, недовіру депутатам, а потім комісію з числа цих же депутатів (чи депутати від партій «Свобода», «Батьківщина», «УСДП», «Фронт змін» вже не входять до деп корпусу?). Вміла готувати, але невміла подавати....
Депутат # 24 квітня 2012 в 01:14 0
Вася, а ты точно подметил. Я внимания раньше не обратил. Наши колеги из "Свободы", "Батьківщини", "УСДП", "Фронт змін" шо уже вышли из числа депутатов? Или зачем создавать комисии из числа деп корпуса которому не доверяют?. А прокуратура тогда зачем?, дела возбудили, дождемся решения.
Придурок # 21 травня 2012 в 17:11 0
А того "м-да...", що сьогодні вже 22 травня. Де референдум?
Серафим Наждак # 22 травня 2012 в 11:20 0
Придурок, ти дійсно в школі не вчився, чи відробляєш гроші?! Там же "русскім по бєлому" сказано - залишаємо за собою право! Тобто, якщо пройде відповідна (вже розпочата!) прокурорська перевірка, яка дасть негативний для мерчика результат... Ну,.. зрозумів!?
Ми ж не у першому класі, друга чверть...
Серафим Наждак # 26 травня 2012 в 21:14 0
26 травня 2012 року 21:12
Ніжинського мера хочуть усунути, бо Генпрокуратура не реагує
У Ніжині розпочата процедура проведення референдуму з припинення повноважень міського голови Саме таку реакцію у депутатів викликало відкрите звернення мешканців міста Ніжина до депутатів Ніжинської міської ради шостого скликання. Нагадаємо, що на минулій неділі у місцевій пресі було оприлюднене звернення мешканців міста Ніжина. Коротко в ньому йшлося про те, що Ніжині вже довгий час не відбувається позитивних зрушень а місто просто перетворилося на повільно вмираючий організм. Також, у своєму зверненні мешканці міста акцентують увагу на тому, що міським головою Ніжина до громади не доносяться соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, хоча громада потребує реформування майже всіх аспектів життєдіяльності Ніжина.

Тому депутатами Ніжинської міської ради ініційоване проведення зборів ініціативної групи місцевого референдуму з питання створення ініціативної яка буде проводити збір підписів у підтримку референдуму з дострокового припинення повноважень Ніжинського міського голови М.В.Приходька.

Вчора на адресу мера Ніжина М.В.Приходька було направлене відповідне повідомлення, як цього вимагає ч.3 ст.16 Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми».

Проведення зборів заплановане на 5 червня 2012 року.

Олександр ПРИСТУПЛЮК, м.Ніжин