ОБЕРЕЖНО! МІМIКРІЯ!

20 квітня 2012 - прилучан
article28.jpg

Мімікрія (наслідування, маскування) — властивість деяких організмів імітувати зовнішній вигляд або інші ознаки інших непов'язаних організмів або неживих об'єктів.
Вікіпедія

На днях мені до рук потрапила газета «Відомості Чернігівщини». Спочатку мене вона зацікавила, адже я не дуже часто читаю місцеві газети, особливо – обласні. Але щось таки у цій газеті було невловимо знайоме, що не дозволяло її одразу сприйняти як обласну. Я став уважно придивлятися... і зрозумів, що це не може бути обласним виданням, бо вгорі над «шапкою» красувався анонс: «Прилуцькі бюджетними: область пропонує скорочувати, мер не згоден». А так он воно що?!! Це ж – звичайна мімікрія! Я одразу подивився на останню сторінку і виявилось, що це насправді – бойовий листок мера Беркута! Адже і заснована вона аж 9 лютого цього року, і редакція розташовується на вул. Незалежності, 61, у Прилуках, і це всього-на-всього 10 номер...
А далі – все, притаманне прилуцьким провладним газетам: облизування міської влади, розповіді про те, як вона піклується про все і всіх на світі, статті про щасливе життя прилучан, інфо із Інтернету (анекдоти і астрологічний прогноз) і, звичайно – кросворд та програма телепередач! Ну куди ж без неї, якби не було, то прилучани б на той листок і не глянули б!

Але найбільше мене вразило оформлення «шапки» провладного брехунця – там одіозно заявлялось, що це ні що інше як відомості Чернігівщини і стояв для більшого надування щік герб Чернігова! Це мабуть, щоб «лох цєпєнєл»? Оце найбільше збивало з пантелику!

Уявімо, шановний читачу, що вам до рук потрапила газета, яка видається десь у Охіньках, але в заголовку стоїть герб Прилук і називається вона «Новини Прилуччини». Одразу постане питання – яке відношення до всієї Прилуччини має таке видання, якщо її дописувачі не виїздять далі городів у Охіньках, і на її шпальтах піднімаються теми, які цікаві тільки мешканцям Охіньок? І яке право у такому випадку має ця газета ставити на своїх «шапках» герб Прилук?

Саме подібні питання виникли й у мене. Чому «Відомості Чернігівщини», якщо видавці газети не мають ані найменшого уявлення, де знаходиться, наприклад, Любеч, і чим живуть його мешканці? Чому у «шапці» стоїть герб Чернігова? І чому, нарешті, це видання – обласна газета? Адже назватися обласною – не значить такою бути! Обласною треба стати! Тобто, писати про події і проблеми всієї області, розповсюджуватись відповідно всією областю...

Після ознайомлення із цим бойовим листком Беркута виникло стійке бажання сходити до вбиральні й застосувати ці «відомості» за прямим призначенням!!! Шкода, що на це, з дозволу сказати, «видання» витрачаються наші з вами, шановні платники податків, гроші!

І наостанок – старий бородатий радянський анекдот про газети сересера.
Питання – що спільного між газетою «Правда» та «Ізвєстія»?
Відповідь – у газеті «Правда» ні слова правди, а у газеті «Ізвєстія» ні слова «ізвєстій».

 

 

Похожие статьи:

ОсвітаГроші не пахнуть – правда ж, пане Беркут?

ПолітикаУ кожного свої мультики.

ЕкономікаКієвстар і всє, всє, всє...

ПолітикаРозрахунок за газ, у тому числі, в рублях вигідний українським експортерам

Політика«Позвольте, а за чей счет этот банкет?!»

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 3261 перегляд
dima_s # 21 квітня 2012 в 11:13 0
то на гербі не орел,а беркут)
Палкий шанувальник # 21 квітня 2012 в 11:35 0
Дякую Саші Борзнянському за змістовну і цікаву статтю. У нашому місті герої не залишаються безіменними!
гость # 21 квітня 2012 в 12:35 0
здаєтьсч когось давить жаба
ксюша # 21 квітня 2012 в 12:39 0
нормальная газета еще и цветная в нашем городе таких не было. а название? какая разница что, например, означает Бульвар? а все читают
гость # 21 квітня 2012 в 12:57 0
а взагалі пане авторе, тобі, що не подобається Прилуцька земля, Охіньки зокрема
Правда Прилук # 21 квітня 2012 в 13:38 0
А сколько лет автор в Граде лизал всем-понятно платили!
гостья # 22 квітня 2012 в 01:50 0
Есть неопровержимая истина:Если о тебе не говорят, значит, ты никому не интересен.Эта же стьтья доводит обратное и подтверждает, что совсем молодое издание уже наслуху и становиться популярным.У каждого есть право на свое мнение, но я могу точно сказать такой или похожей газеты в Прилуках нет и не было.Интересная,цветная газета для людей, которые хотят с пользой провести свой досуг і получить максимум информации.
прилучан # 22 квітня 2012 в 18:56 +1

Єдріомать! Яка одноголоса похвала жовтій пресі!
Гость, то по-твоєму, якщо лайно, що лежить на дорозі, називають лайном - значить когось давить жаба?! Цікава патологія свідомості!smileА по-моєму це просто засторога - дивіться люди добрі, не вступіть бува...
Гостья, "совсем молодое издание на слуху" не тому, що воно популярне, а тому, що починає із видавання себе за газету обласного рівня, тобто - із брехні! А найбільше тому, що... дивіться відповідь Гостю! Там все сказано.
А те, що "інтєрєсная" газета ще й кольорова, доводить те, що це - жовта преса! Не зрозуміло як пов’язані ці два поняття - колір і "заказуха"? Ось зараз поясню.
Солідні газети, навіть всеукраїнського рівня, завжди виходять виключно некольоровими! Це так би мовити закон жанру, класичність. І ще одне додам - так їх видавати простіше, дешевше і звідси головне - оперативніше реагувати на зміни новини. А якщо у нашій, найбіднішій в Україні області, виходить газета місцевого, райцентрового рівня, у кольорі, одразу стає зрозуміло - проплачена брехня! Яка, до того ж, щоб привернути увагу, видається "цвєтная"! Штоби лох цєпєнєл! Така собі кольорова блискуча обгортка на дешевій цукерці, яка являє собою варений цукор із крохмалем у кращому разі!
Люди добрі, не купуйтеся на оті беркути у "шапці" і "закос под чєрніговскую"! Одначе - лайно! НЕ ВСТУПІТЬ БУВА...

І наостанок – старий бородатий радянський анекдот часів сересера.
Приходить додому Ізя і з порогу жінці:
— Ціля, я вступіл в партію!
— Вєчно ти куда-то вступаєш, вчера - в гавно, сегодня - в партію...

VIC # 23 квітня 2012 в 12:35 0
ШАНОВНИЙ прилучан, у вас ну зовсім вже застаріла інформація стосовно найбіднішої області в Україні, отже, можна зробити висновок що ви і іншою інформацією не володієте, наприклад ЗМІ.
Повністю згодний із гостья, якщо про вас говорять - значить ви популярні. Чому ж про газету "Тиждень" (яка також була обласною) або ж АИР, ніхто навіть не згадує у коментарях? Подумайте.
прилучан # 23 квітня 2012 в 21:17 0

Шановний VIC, якщо б Ви мали не тільки застарілу інформацію, незрозуміло де вичитану, а ще враховували, що Прилуки дають щось біля 62% від всіх обласних податків, то тоді б зрозуміли, що область - дійсно найбідніша!!! Це Черніговщині просто неймовірно пощастило, що у Прилуках є така штука, як табачна фабрика! А якщо її закриють, уявляєте, яка буде віддача Чернігівщини?!! Отож й воно - найбідніша область!!! Бо без Прилук вона являє собою тільки ічнянські ліси та болота на північ від Чернігова...
А за всі згадані Вами газети скажу - Ви неуважно читали моє повідомлення! А там написано, що назватись обласною - не значить такою бути! А "якщо про вас говорять" тільки у Прилуках і, можливо, на Пирогівцях - то це далеко не обласний рівень! Ні "АІР", який у найкращі свої часи мав наклад 14700 примірників, ні тим більш "Тиждень", який мав найбільший наклад 2000 примірників, НІКОЛИ не були навіть регіональними (півдня Чернігівщини) газетами! Так що навіть якби на кожній сторінці по десять разів було написано, що це "обласна газета", до обласної їй як до неба рАчки!

Саша Борзнянський # 24 квітня 2012 в 04:29 0
Іоасаф Бєлгородський, Олександр Миргородський, Саша Борзнянський... Круто!!!
Гість # 24 квітня 2012 в 13:29 0
Не тільки круто, а й занадто сміливо ліпити себе до Іоасафа Бєлгородського. Побійся Бога, Борзнянський!
Саша Борзнянський # 24 квітня 2012 в 14:21 0
Гість, та то ж шутка! А, да, з таким не шутять...
Васісуалій # 25 квітня 2012 в 06:03 0
А хто це - Саша Борзнянський?
Саша Борзнянський # 25 квітня 2012 в 09:14 0
А хто це - Васісуалій? І хто такий Палкий шанувальник? І хто ж, врешті-решт, справжній автор цього матеріалу???
Без коментарів # 25 квітня 2012 в 13:14 0
Панове, годі ламати списи. Газета ця - звичайнісінький виборчий проект пана Мирошниченеа, який хоче у Верховну раду. Закінчаться вибори і весь "цвєт" потускніє. Бо хто ж захоче викидати дурні гроші, навіть якщо їх стільки, як у вищезазначеного пана. А газета - так собі. Дуже вже багато позитиву. А від солодкого дуже часто теж нудить
Звичайний # 25 квітня 2012 в 17:17 0
Васісуалій і Палкий шанувальник - звичайні прилучани. Їх ім’я може бути яким завгодно! А от хто ж той Саша Борзнянський, конкретно якого тут згадують раз-по-раз, та ще й порівнюють із Іоасафом Бєлгородським? Хто ж то за сам!?? Повністю згоден із попереднім дописувачем, який написав, що «Закінчаться вибори і весь "цвєт" потускніє. Бо хто ж захоче викидати дурні гроші, навіть якщо їх стільки, як у вищезазначеного пана».
Микола # 25 квітня 2012 в 21:13 0
Вже десь у прилуцькому інеті згадувалось, що ця "газета" вже отримала від прилучан "партійну клічку" - ВіЧ!
mic # 26 квітня 2012 в 11:16 0
Враховуючи свій колишній досвід в роботи в одній прилуцькій газеті, можу сказати: щоб окупити свою собівартість зазета з 12 сторінок, газета повинна мати наклад не меньш 5000 екземплярів. Всі 5000 повинні продаватися а не йти в макулатуру. Це для чорно-білої газети. Кольорова дорожче, так як для її виготовлення треба не одна а чотири офсетні форми. Продати будь-якої газети 5000 екземплярів нереально, бо прилуки - місто газетами перенасичене. Реально продаються тільки АІР і "В двух словах". Тиждень з самого початку фінансувався певними колами прилучан. "Град прилуки", поки був "Авестою", фінансувався приватною фірмою, а коли став "Градом прилуки" - фінансувався міським бюджетом. Висновок: заробити гроші на виданні нової газети в прилуках неможливо. Неможиво навіть окупити собівартість. А ми сьогодні маємо кольоровий ВіЧ, який вихваляє мера прилук. Щоб зробити висновки не треба бути дуже професором - газета фінансується колами прибічників прилуцького міського голови, що відстоюють в ній свої інтереси і інтереси міської влади, примиваючи нам мізки на шпальтах вищеозначеного видання. Прогноз - газета проживе не більше, ніж прожила газета "Тижден". Згорнуть її тоді, коли в ній відпаде політична потреба і не буде сенсу викидати на неї гроші. p.s. стосовно того, як розповсюджується газета, цікавий факт: до мене вона почала приходити по пошті. Нещодавно мені зателефонувала на домашній телефон дама, яка повідомила, що газету для мене передплатив депутат обласної ради пан Мирошниченко. Цікаво, чому не передплатив "Град прилуки" а саме ВіЧ. Радує тіль те, що "нашару і уксус сладкій" :)