Сумна історія або Розповідь про те, як «слуги...

13 грудня 2020 - Серафим Наждак
article170.jpg

Сумна історія  :-)
або
Розповідь про те, як «слуги народу» Прилуцький район прогавили на ровному місці.


Частина І

9 грудня 2020 року на своє перше пленарне засідання зібралась нова районна рада нового Прилуцького району, який у декілька разів більший за старий, радянський.

Люди збирались з відчуттям плідно попрацювати, власне саме заради цього поприїздили з віддалених населенних пунктів. Прибули всі за виключенням двох людей.

Перша година пройшла конструктивно.
Виступила голова Прилуцької ТВК, оголосила, що у Прилуцьку районну раду пройшли такі партії:
Батьківщина, Рідний дім - по 7 людей;
Слуга народу та За майбутнє - по 6 людей;
Радикальна партія Олега Ляшка - 5;
ЄС та Наш край - по 4 людини;
ОПЗЖ - 3.
Всього 42 депутати.

Новообрані депутати присягнули вірно служити українському народу та виборцям, обрали тимчасову президію для ведення сесії до моменту обрання голови ради та заступників.

Надалі Дмитро Рожко, голова тимчасової президії, оголошує бажання депутатів від чотирьох політичних сил - Рідний дім, Слуга народу, Радикальної партії Олега Ляшка та Наш край, - зробити перерву та ставить цю пропозицію на голосування.

Із залу були запитання - яким чином поступила така пропозиція та на скільки перерва? Відповідь Дмитра Рожка: «... Безстроково. На скільки буде потрібно». Після цього депутати все ж не стали голосувать. Тож без будь-якого голосування, в порушення існуючих законів депутати від перерахованих політсил мовчки залишили залу засідань. Всі інші зосталися на місцях і наступні декілька годин розгублено сиділи у залі - що чекати? скільки? і чи чекати взагалі?

Втомившись чекати протягом двох годин, найактивніші депутати на чолі з Олегом Дмитренком разом із присутніми журналістами знайшли тих, котрі полишили зал засідань, у кабінеті голови Прилуцької РДА Олесі Кисленко, яка теж є новообраним депутатом від «Слуги народу».

Надалі скандал, купа справедливих питань і невиразних плутаних відповідей, мовляв у них тут проходить якась нарада.

За всіх тих, хто «засідав» у кабінеті голови РДА відповів депутат обласної ради від «слуг» Дмитро Пахомов: «Сесія буде продовжена скоро. На це питання вам дасть відповідь голова тимчасової комісії». На резонне запитання, чому таке відношення до роботи, він зауважив щось про «...ідіть будуйте туалети у своєму місті»... І знову скандал.

Як виявилось, за таким самим сценарієм пройшла і перша сесія новообраної обласної ради.

Саботаж першої сесії тривав до кінця дня, засідання лишилось відкритим, адже у регламенті навіть не передбачено, як діяти при відсутності майже половини депутатського складу. Розійшлися о 17.00.


Частина ІІ

11 грудня 2020 року продовжила свою роботу перша сесія Прилуцької районної ради восьмого скликання. Народні обранці на цей раз зібралися у повному складі - 42 депутати.

Було висунуто 3 претенденти на голову Прилуцької райради: Олесю Кисленко від «слуг», Олега Дмитренка від партії «За майбутнє» та Василя Малика від ЄС. Кисленко та Дмитренко виклали свої програми. Василь Малик фактично прозвітував про свою роботу головою райради і зняв свою кандидатуру.

Голосували за двох кандидатів. За результатами голосування Олег Дмитренко набрав 22 голоси, Олеся Кисленко - 20.

Процедура голосування була нервовою, супроводжувалась численними суперечками, голові лічильної комісії навіть викликали швидку допомогу. Чотири політсили, як і мінулого разу 9 грудня, стали ініціювати перерву на невизначений час та визнання голосування недійсним. Але на цей раз сесія продовжилась. Лічильна комісія оголосила результати голосування, за якими із перевагою всього у 2 голоси переміг Олег Дмитренко.

Новообраний голова склав присягу.
Прогосували за заступника голови райради. Вибрали Сніжану Головкіну від «Батьківщини».


P.S. Хотіли місцеві «слуги» і їх прихильники за своїм звичаєм вивертіти-викрутити, поступали звично, по-хамськи по відношенню до всіх незгодних із їхніми поглядами. Розраховували «по договорняку» поставити свого голову райради. І тим самим декого із депутатів остаточно переконали, що мати з ними справу - недостойно. Тож і отримали «шайбу» - недостачу тих самих 2 голосів. І голову нової райради та його заступницю - не від своєї партії та сателітів.
Думка така - вище керівництво партії «Слуга народу» місцевим «слугам» за цей «хід конем» видасть на горіхи добряче!

На фото: новообраний голова Прилуцької райради Олег Дмитренко.

Ось відео із засідань:
ТК «Прилуки», 9 грудня  - https://www.youtube.com/watch?v=x7ECdGjs2aI
ТК «ТІМ-ТВ», 9 грудня - https://www.youtube.com/watch?v=MVGecciTZbM
ТК «ТІМ-ТВ», 11 грудня - https://www.youtube.com/watch?v=H1Az7Nfh2_w

Тепер ти знаєш!

Умберто Васильович # 14 грудня 2020 в 17:40 0
Поки "слуги" вигадували як так без більшості нахлобучить весь район, вони встигли декому з новообраних депутатів остогиднути. І район просто від них відмахнувся. Цей хрестоматійний випадок має бути у записниках кожного місцевого політика! Не роззявляй широко рота - можеш вдавитися!
Задорнов # 15 грудня 2020 в 02:26 0
Ну тупы-ы-ы-е! (© Задорнов)