ПЦУ допускає перенесення дати святкування Різдва

15 грудня 2019 - Серафим Наждак
article166.jpg

Православна Церква України допускає перенесення дати святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, коли прогресивний християнський світ відзначає це величне свято, проте тільки у випадку, коли більшість вірян підтримають такий крок.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній на брифінгу за підсумками Собору ПЦУ висловив думку, що перенесення дати святкування Різдва Христового можливе.

«Дата – це не догма. Але зараз ми бачимо, що не всі підтримують цю ідею. Особливо це стосується Західного регіону. Тому ми й надалі будемо вести просвітницьку роботу і коли побачимо, що абсолютна більшість православних християн готові до зміни календаря, тоді ми проведемо календарну реформу.

А зараз, оскільки ми тільки «встаємо на ноги» вже як єдина церква, то ми не можемо вносити на порядок денний ті питання, які не мають консенсусу, - сказав Епіфаній. - ...До цього часу ми втілили в життя декілька таких позитивних реформ. Це стосується безпосередньо звершення Божественної літургії, а також ми змінюємо підхід щодо спілкування з нашою українською молоддю, бо зараз молодь потребує особливої уваги і опіки нашої української церкви».

За словами предстоятеля ПЦУ готова до втілення певних реформ, які стосуються обрядовості.

Укрінформ, 14 грудня 2019 року.

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 10724 перегляду

Немає коментарів. Ваш буде першим!