Орденоносний марафон (на продовження статті «По заслузі?»)

4 квітня 2013 - прилучан
article95.jpg

На тих, хто не мовчить на всі прояви незаконних дій місцевої влади, пан Беркут каже: «погані школярі, які проходили в погані школи». А ще він каже: «нехай дмухають». Ось ми разом і «дмухнули» на рішення виконкому Прилуцької міської ради про представлення Беркута до ордена «За заслуги» III ступеню.

На шпальтах нашої газети ми пропонували всім небайдужим прилучанам приєднатися до акції «Не оскверни орден», та сказати своє категоричне «НІ!», аби виконком нашив того ордена голові на груди. Ініціативна група прилучан почала збирати підписи під зверненням до Президента та обласної адміністрації. Під заявою спочатку розписалися 153 прилучан, а потім Радикальна партія Олега Ляшка теж приєдналася до цієї акції і за три дні ( 5, 6 та 7 березня) зібрали ще 375 підписів, які теж були надіслані до вказаних адресатів. Але і зараз багаточисельні прилучани, що не встигли підписатися під цим зверненням, бажають приєднатися до своїх однодумців, які вже свідомо поставили свої підписи.

Адміністрація Президента передоручила розібратися і надати відповідь Чернігівській обласній державній адміністрації. Відповідь перед вами, вона не може порадувати всіх організаторів вшанування не шанованого прилучанами голови, але для нас це приємний факт, і ми тепер знаємо, що «відповідних підстав» для нагороди голови ми не бачимо, а розгляд цього подання виконкомом буде здійснюватися «відповідно до Порядку представлення до нагородження...»

Як виявилося, члени виконкому порушили порядок представлення Беркута до нагороди - не спитали нас, жителів міста, нас, які їх найняли на роботу разом з їхнім орденоносцем! Неперевершена нахабність купки залежних «підлабузників» або просто «пофігістів», для яких інтереси громади стоять останніми в черзі їх власних інтересів. Засідання того орденоносного виконкому вже підходило до кінця, деякі діячі вже встали, коли прозвучало звернення О. Правосуда до них, наче він його забув проголосити ще під час засідання: «Шановні, поки ви не розійшлися, я забув сказати, що нам треба прийняти ще одне рішення про нагороду голови, хто «за»?» «Та які проблеми, дорогий ти наш секретарю, звичайно «за», - сказали вони у відповідь вже при виході з дверей і як говориться «на коліні поставили свої підписи», а при цьому всіх нас використали.

Як казав Беркут: «Біда в тому, що одні замовляють, а інші виконують», - це він про наслідки ще попереднього рішення виконкому - про почесних громадян. Думав, що ніхто не буде оскаржувати його «замовлення». А хто цього разу «замовив» його нагороду? Я скажу: він сам, а виконав його замовлення теж він сам, бо керує тим виконкомом - він сам. Виходить «нестиковочка» у його ж словах, бо біда в тому, що хто замовляє, той і виконує, це чисто по-беркутівськи!

Бідні Прилуки з таким керівником! Його постійно охоплює орденоносна лихоманка, здався голові той орден в час, коли в місті ніяких його власних здобутків просто немає, а у світі криза? Судячи з відповіді обласної адміністрації, наші виконавці вже зробили й надіслали до області подання на нагороду. І подали його тихенько, без апофеозу, в труби не сурмили, а саківські екрани мовчали. Попитаєте чому? Та просто було соромно, а тут ще ніжинський голова з його тюремним терміном за хабар! А це вже страшно!!!

В одній області й такі дві разючі події - одного садять, а другий - сам собі орден чіпляє. Той взяв - і термін собі почепив, а наш - як хитрий, «матерый» вовк, обходить всі капкани і силки, а якщо й чіпляє собі щось, то тільки орден.

Почекаємо подальшого розвитку орденоносного марафону, вона, влада, дуже настирна, вона «свого» просто так не віддає. Але й громада Прилук вже давно не та, що в 2006 та в 2010 році! Зараз їй потрібен голова, що піклується про місто, а не «цяцькований осел» (Л. Глібов).

Ольга КОСТЮК,  газета «В двух словах», 04.04.2013

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: +1 Голосов: 1 2202 перегляду

Немає коментарів. Ваш буде першим!