Мер Прилук хоче свій театральний фестиваль

1 жовтня 2013 - Серафим Наждак
article113.jpg

Виконавчий комітет Прилуцької міської ради ухвалив рішення щодо проведення в Прилуках з 24 по 27 жовтня 2013 року Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «На крилах Мельпомени». З метою розвитку театрального аматорського мистецтва, активізації творчої діяльності театральних колективів. Організаційний комітет фестивалю очолить сам міський голова Юрій Беркут.

У Прилуках вже діє фестиваль театрального мистецтва «Мрій Дім» та був заснований але не отримав розвитку театральний фестиваль в честь прилучанина комедійного актора Миколи Яковченка. Та справа в тім, що ці заходи проходять окремо від міста, в паралельній культурній площині, зрозумілій більшості нормальних прилучан. Міська влада не підтримує ні перший, ні другий. «Мрій Дім» завинив тим, що його організаторами є більш талановита команда, ніж офіційна культура. А конкурс імені Яковченка не прийшовся до смаку самому Беркуту. Він обізвав п’яницею всіма улюбленого актора і відмовився від участі в будь яких задумах, що стосуються Яковченка. Так у Прилуках стали стирати з народної пам’яті Миколин ярмарок, замінюючи його гуляннями до дня сім'ї.

Мало того «Мрій Дім» навіть не пускали на найбільшу сцену міста – в міський Будинок культури. Скільки здивувань це викликало у гостей – Богдана Бенюка, Анатолія Хостікоєва, Наталії Сумської, яких змушували виступати на малій і непристосованій сцені одного з дитячих закладів. А актриса Раїса Недашківська ніяк не могла збагнути, чому театр не може відбуватись у храмі мистецтва, який пам'ятає самого Миколу Яковченка.

Така ж історія і з іншим фестивалем, виконавським, «Мистецькі барви». Попри те, що він став Міжнародним і вже 13 років не просто існує, а й розвивається, Беркут і його команда вперто не визнають фестиваль. Він знаходить притулок де-інде, тільки не в МБК. Бо, знов таки, робить його більш здібний і креативний коллектив, ніж мерівський, а ще він «неправильно» себе вів під час виборів, тож і «скомпроментував» себе перед мером.

Біля 10 років тому у Прилуках був заснований фестиваль «Театральна осінь». Він успішно рекламував місто на теренах держави, приймаючи театральні колективи з багатьох міст. Але його змусили забути, бо, бачте його ініціював попередник мера.

 Як видно, новий театральний фестиваль хочуть зробити за місяць, залучивши до участі колективи з усієї України. Чи можливо це,- покаже час.

ПіК Прилуки  16:00 01.10.2013

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 1801 перегляд

Немає коментарів. Ваш буде першим!