Культуру - в маси! На всі 100, але тільки через МБК!

1 лютого 2012 - atoll
article3.jpg

А чи часто ви, шановні прилучани, відвідуєте наш місцевий храм Мельпомени? Мабуть не часто. Але воно й не дивно - там останнім часом мало що цікавого відбувається. Із значних, цікавих для міста подій можна відзначити тільки заключний концерт "Мистецьких барв". І хоча цей фестиваль останнім часом став для міста знаковою подією, яка відома далеко за межами України, для нашої рідної місцевої влади і її голови Ю. Беркута він не значить рівно нічого! Для неї головне - щоб місцевий Будинок культури повною мірою вихваляв саме її, владу, і його - Беркута. І щоб ні у кого не виникало ніяких сумнівів стосовно влади!

Судячи з усього, МБК дуже старається, бо вже сподобався Беркуту. І Юрій Володимирович вирішив показати свою прихильність, мовляв, дивіться - я вмію бути вдячним! Такий висновок можна зробити із досить цікавого факту, який знайшов своє відображення у місцевому бюджеті на 2012 рік. Ось читаємо цей самий бюджет, а саме "Видатки місцевого бюджету", і бачимо у розділі "Культура і мистецтво" що стосується Міського Будинку культури: "Запланований показник видатків на 2012 рік складає 1700,0 тис. грн., з них на зарплату і нарахування 1380,0 тис. грн., на енергоносії 437,7 тис. грн., що становить 100% забезпечення потреби."

У цьому ж розділі можна побачити, що у Прилуцького краєзнавчого музею забезпечення на заробітну плату становить 6 місяців, Прилуцької дитячої музичної школи - 6 місяців, Прилуцької школи мистецтв - 6 місяців, всіх міських бібліотек - все ті ж 6 місяців.

Виникає законне питання - чому до МБК і його колективу таке прихильне ставлення? Чи й справді цей заклад виконує такі стратегічно важливі завдання? Можна, звичайно, порадіти за колектив МБК і не радіти за інші заклади культури. Та ми знаємо, що у цьому світі нічого просто так не робиться. Особливо нашим рідним Беркутом. Можна здогадатись, що навіть на цій установі наш мер розраховує якимось чином "погрітись". Іншого пояснення важко знайти. А ви як гадаєте, шановні прилучани?

І це тільки побіжний погляд на одну із статей дуже незбалансованого і дірявого міського бюджету на 2012 рік. Там є ще багато цікавих моментів, про які буде розказано на цьому сайті. Тому запрошуємо вас слідкувати за нашими повідомленнями.

Похожие статьи:

Політика«Позвольте, а за чей счет этот банкет?!»

ОсвітаГроші не пахнуть – правда ж, пане Беркут?

ПолітикаРозрахунок за газ, у тому числі, в рублях вигідний українським експортерам

ЕкономікаКієвстар і всє, всє, всє...

ПолітикаУ кожного свої мультики.

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: +5 Голосов: 5 9827 переглядів
прилучан # 1 лютого 2012 в 17:27 0
Я так гадаю - Беркут дав колективу МБК таку собі черновецьку «гречку» у вигляді повного грошового забезпечення на весь рік одразу! Адже попереду - вибори, і треба буде колективу МБК тую «гречку» відробляти у вигляді «добровільних» концертів на «підтримку народного кандидата»! Тобто - за державні гроші Беркут купив собі й так дуже залежний від нього колектив! А чого б і ні?! Ось він - адміністративний ресурс у дії! І Беркуту важко щось закинути, бо ж він нічого протизаконного фактично не зробив! Але... міг би й не дати грошенят, але ж - дав! А от інші культурні заклади міста отримали по мінімуму - вони ж із агітаційними концертами не виступлять, відтак особистого шкурного зацікавлення у Беркута до цих колективів не видно...
PRK # 13 лютого 2012 в 21:24 0
Да, а був директором Дубовик СанСанич, так він такого поблажливого ставлення до МБК не бачив! Зате сам на всі господарські видатки заробляв! І у МБК тоді було значно веселіше! А зараз якось аж сумно, як проходжу повз МБК.
dima_s # 3 березня 2012 в 11:30 0
про яке поблажливе ставлення ви говорите?немає колективу,є ті яким або нікуди втекти звідти,або нема сенсу бігати в пошуках роботи, з різних причин.нічого ніхто не відробляє,в кожного своя робота, за яку платять зарплату,якщо можна так її назвати.
maks # 17 квітня 2012 в 10:50 0
в менескладається таке враження, що піднімають хай ті, хто ранішу був "біля корита" а тепер їх відлучили від "кормушки" і вони тепер зляться. А звичайні люди як жили так і живуть
я # 30 травня 2012 в 11:34 0
зарплату в мбк так же затримують як ы всым бюджетникам , тож поки що радуватись нычого , може то по бумажкам покрив всы розходи а ми цього невыдчули