Влада Прилук буде впроваджувати геоінформаційну систему

5 серпня 2013 - прилучан
article102.jpg

Під час 49 сесії Прилуцької міської ради 25 липня відбулося затверджено тактико-технічне завдання на розробку та впровадження геоінформаційної системи м. Прилуки.

Повідомляє Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради

Депутатський корпус ухвалив рішення про доцільність упровадження геоінформаційної системи м. Прилуки та затвердив тактико-технічне завдання на розробку та впровадження геоінформаційної системи м. Прилуки, призначенням та метою якої є створення єдиної інформаційно-аналітичної системи, що дозволяє ефективно управляти соціально-економічним розвитком міста, надавати інформаційні та адміністративні послуги фізичним та юридичним особам, а громаді – надавати постійний доступ до достовірної неупередженої інформації про життєдіяльність міста та взаємодіяти з органами влади для реалізації своїх конституційних прав, здобуття інформаційних та адміністративних послуг відповідно до електронних адміністративних регламентів .

Для органів влади ГІС стане не тільки інструментом, який буде дозволяти за рахунок сучасних інформаційних технологій реалізовувати своє функціональне призначення в галузі управлінської діяльності, але й інформаційним джерелом, яке об’єднує всі інформаційні ресурси міста.
Користувачами геоінформаційної системи є посадовці підрозділів міської ради, працівники комунальних підприємств міста та громада.

Геоінформаційна система створюється в декілька етапів. Перший передбачає створення системи за допомогою програмного забезпечення для настільних систем (Easi Trace та ArcGis) і виконується власними силами без залучення сторонніх організацій. На першому етапі виконуються роботи по створенню електронної цифрової карти міста з використанням планшетів масштабу 1:2000. Інформація в карті повинна зберігатись пошарово. Основні шари карти – це елементи забудови; автомобільні дороги; земельні ділянки з характеристикою рослинності; підземні трубопроводи холодного водопостачання; підземні трубопроводи гарячого водопостачання та підземні трубопроводи каналізації.

Доступ до інформації надається тільки працівникам підрозділів міської ради та комунальних підприємств.
На другому етапі вирішуватимуться питання придбання та встановлення серверного програмного забезпечення. Дані з настільних систем переноситимуться на серверну платформу, розглядатиметься питання розмежування прав доступу до даних. Також вирішуватиметься питання порядку та прав доступу громади міста до геоінформаційної системи з використанням інтернету, виконуватиметься й ряд інших робіт.

На наступних етапах створення ГІС ітиме плановий розвиток системи, який передбачає більшу деталізацію об’єктів міста, збільшення атрибутивної інформації, яка стосуватиметься соціальної сфери, медицини, освіти, демографії, зайнятості населення тощо), максимального використання даних від усіх установ і суб’єктів господарювання міста (обслуговування населення, промисловість, банки, бізнес, культура, туризм тощо).

На всіх етапах створення геоінформаційної системи м. Прилуки підготовку даних та їх безпосереднє занесення в атрибутивні таблиці здійснюватимуть відповідні підрозділи міської ради або комунальних підприємств. Вони ж нестимуть відповідальність за достовірність занесеної інформації.

Контроль за впровадженням геоінформаційної системи м. Прилуки покладено на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради відповідно до функціональних повноважень.

pik.cn.ua

Тепер ти знаєш!

Немає коментарів. Ваш буде першим!