Українцям доведеться заплатити за перевірку лічильників: подробиці

7 червня 2024 - Кучма
article186.jpg

Попри війну, побутові споживачі мають платити за житлово-комунальні послуги та щомісяця знімати і передавати показники лічильників. Також в Україні діє процедура повірки лічильників. Видання "На пенсії" розповіло, скільки коштує повірка лічильників води.

Для чого проводять повірку лічильників води

Лічильники води в Україні мають періодично проходити процедуру повірки. Оскільки побутовий споживач сплачує за користування водою за лічильником, важливо, щоб він коректно працював.

Перевірка лічильників гарячої та холодної води є обов'язковою процедурою, яку потрібно проводити раз на чотири роки. Це передбачено законом України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

При проведенні перевірки лічильника фахівець встановлює точність вимірювання приладом та можливість його подальшої експлуатації. У разі виявлення неточностей лічильник ремонтують чи замінюють.

Як зробити повірку лічильника

Побутовий споживач для повірки лічильника води повинен звернутися до спеціальних служб у встановлені терміни. Ця послуга є платною. Зокрема, потрібно заплатити:

• 372 грн - майстер водоканалу зніме лічильник, встановить на час перевірки перехідник, даючи можливість користуватися водою. Після перевірки майстер встановить лічильник назад та опломбує його;

• 396 грн - доведеться заплатити, якщо лічильник треба міняти на новий;

• 237 грн - демонтаж та монтаж лічильника, якщо споживач захоче віддати прилад на перевірку не до водоканалу, а іншому підприємству;

• 111 грн - розпломбування та опломбування приладу, при цьому споживач має самостійно зняти лічильник та обрати підприємство, яке проведе перевірку.

Нагадаю (ред.), ще на початку 2023 року (на цьому сайті є стаття на цю тему) була спроба київської фірми, яка надає послуги перевірки водяних лічильників без демонтажу, прямо на місці у квартирі користувача, почати працювати у Прилуках. Від самого початку кияни отримали шалений спротив прилуцького водоканалу, який розпустив плітки про те, що, мовляв, це не перевірка, це шарлатани і таке подібне. Так от тоді у киян за перевірку лічильника без демонтажу треба було заплатити 300 грн ЗА ВСІ РОБОТИ! Дехто з прилучан встиг це зробити. І результат людина бачила в той же день, або ж наступного дня на сайті, який бачить вся Україна. Кияни працювали - та й досі працюють! - по всій Україні, від Ужгорода, Мукачевого, Одеси і до Харкова, Дніпра, Запоріжжя. Тобто, для всіх людей то перевірка законна, а для прилуцького водоканалу - то шарлатани...
Тоді прилучани повірили брехням, і зараз вже такої послуги у Прилуках нема... нажаль! 

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 1593 перегляду

Немає коментарів. Ваш буде першим!