Підземний камінь спотикання

26 червня 2013 - прилучан
article99.jpg

Міська влада починає ставити умови Юрію Коптєву?

Якби не обговорення цього питання, 47 сесія Прилуцької міської ради 6 скликання, що відбулася минулої п’ятниці, могла б завершитись у рекордно короткий термін. Уже після оголошення Юрієм Беркутом порядку денного Світлана Яременко, одна з найактивніших у депутатському корпусі, попросила передусім розглянути звернення Почесного громадянина міста Юрія Коптєва. Як виявилося, послання мецената стало несподіванкою не лише для преси, а й для самих депутатів, оскільки надійшло воно увечері напередодні пленарного засідання.

У своєму листі до прилуцьких депутатів Юрій Вікторович привернув увагу до проблеми, що гальмує початок робіт із благоустрою вулиці Коптєва, а саме необхідність повної заміни зношених комунікацій – системи водозабезпечення та каналізації. На думку благодійника, і з нею важко не погодитись, було б украй нерозумно, вклавши у реконструкцію вулиці кілька мільйонів, постійними ремонтами аварійних комунікацій руйнувати зроблене. Тож Коптєв вирішив розпочати перетворення вулиці свого імені в куточок Європи з новими пішохідними доріжками, фонтанами, клумбами, зонами відпочинку й оновленими фасадами будинків тільки після того, як місто замінить комунікації. Насамкінець меценат запевнив депутатів і всіх прилучан, що попри перешкоди з боку міської влади всі свої обіцянки він виконає: «Ніхто й ніколи не відіб’є моє щире бажання допомагати рідному місту».

Оптимізму та рішучості Юрія Коптєва можна «по-білому» позаздрити, а тим паче після обговорення його звернення в сесійній залі. Дехто з депутатів закликав розробити проект рішення із зазначенням необхідної суми коштів для заміни комунікацій і проголосувати за нього на цій же сесії, інші спонукали колег до відповідального, а не суто декларативного рішення: «Коптєв нам не декларації в місто приносить, а конкретні справи», – як завжди красномовним був Олексій Гавриш.

Провідною темою дискусії став, звісно ж, фінансовий аспект питання. За словами «комунального» заступника міського голови Володимира Назіма, комунікаційну мережу варто міняти між вулицями 1 Травня та Бособрода, де проходять водогони. Попередні підрахунки показують, що лише заміна магістралі водопостачання обійдеться у понад 800 тисяч гривень. Якщо ж міняти каналізацію та віднести до витрат відновлення асфальтного покриття, рахунок піде на мільйони. Відсутність таких коштів у міському бюджеті вже є аксіомою, тому, як зауважив Юрій Беркут, «…ми повинні бути реалістами». За такого стану речей єдиний крок, який може зробити місто назустріч проханню мецената, – це відремонтувати аварійні ділянки каналізації та теплозабезпечення по вулиці Юрія Коптєва в порядку планових робіт комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання».

Окремі депутати вирізнились оригінальністю. Зокрема, Дмитро Барнаш запропонував долучити до справи підприємців, які могли б надати матеріальну допомогу, а Ігор Кашпур закликав споживачів компослуг, які заборгували «Прилукитепловодопостачанню», дружно розрахуватися, таким чином зробивши вагомий внесок у вирішення проблеми. Але найбільш колоритним був виступ Валерія Рябця: «Не можу зрозуміти це звернення. Наче ми не даємо йому тут щось робити. Он брама стоїть недобудована, так щоб і вулиця така не залишилась… Не розумію, в чому влада йому заважає працювати? Де лежить його підводний камінь?».

Яким же було рішення прилуцьких обранців? Без вказівок на будь-які грошові суми міська рада вирішила (наводимо близький до дослівного зміст): доручити КП «Прилукитепловодопостачання» до 15 липня відремонтувати аварійні ділянки інженерних мереж по вулиці Юрія Коптєва; звернутися до ЗМІ з пропозицією провести роз’яснювальну роботу з метою залучення суб’єктів господарювання та жителів міста до надання посильної фінансової допомоги на реконструкцію та благоустрій вулиці Юрія Коптєва; запропонувати самому Юрію Коптєву на черговій сесії презентувати проект реконструкції вулиці його імені.

І нарешті – увага! – у преамбулі рішення проглядається такий собі ультиматум меценатові: «…та беручи до уваги те, що Почесний громадянин міста Прилуки… закінчить у 2013 році будівництво арки і розпочне реконструкцію приміщення колишньої школи №4…». А хтось іще й питає про якесь приховане каміння…
 

Олександр Бойко,  gradpryluky.info

Тепер ти знаєш!

Рейтинг: 0 Голосов: 0 1690 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!